Kroz bolonju i prašumu

08_05_2014 / 13:02h  |  Autor: I.Z.
Kroz bolonju i prašumu

Bolonjska prašumska priča na Radio Splitu na kraju još jednog četvrtka donosi dojmove sa proslave Dana grada Splita te priče o studentskoj prehrani, učenju fizike, novom studentskom časopisu i Platformatu.

Bolonjska prašumska priča na Radio Splitu na kraju još jednog četvrtka izgledat će ovako…

Radni je tjedan započeo studentskim pokušajem da se hranom i kuhanjem izbore za svoja prava; jer ipak svi znamo da je na prazan želudac najteže učiti. Prašumarci su saznali što se krije iza slogana Menza grad – studentski jad i tko je to studentima omogućio jedan besplatan obrok.

U razgovoru s Tomislavom Primorcem imat ćete priliku čuti što nam karikature imaju reći na temu kvantne i relativističke fizike i postoji li smiješna strana fizike za sve one kojima je ona trauma iz školskih klupa. Uz malu dozu smijeha sve je nekako privlačnije, a čut ćemo vrijedi li to i za fiziku i sve što je prati.

Donose i friške dojmove svih onih koji su dnevni boravak na jedan dan zamijenili Rivom i na taj način obilježili Dan grada Splita, uz tombolu, drvene kuhače, dobru muziku i spizu.

Najavljuju skorašnju promociju prvog broja časopisa Humanist studenata Filozofskog fakulteta. Jesu li se filozofi probudili zajedno s proljećem i na koji su način odlučili oplemeniti um i dušu mladih splitskih studenata?

U najavi nadolazećih događanja riječ više zaslužio je Platformat - festival nezavisne kulture i umjetnosti s bogatim programom u kojem će se naći ponešto za svakoga.

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušaj četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!