Kroz bolonju i prašumu

01_05_2014 / 11:32h  |  Autor: I.Z.
Kroz bolonju i prašumu

Prašumari su za vas i ovog četvrtka u eteru. Pričaju o tjednu Social Erasmus, Sveučilišnom kružoku, Ekonomskom i Pravnom fakultetu, natječaju Studentskog zbora, info sastanku AIESEC-a i svemirskom liftu te dijele ulaznice za festival Fjaka.

U prašumi svakog četvrtka vlada radna atmosfera, nebitno je što se baš ovaj preklopio s prvomajskim napuštanjem radnih mjesta. Prašumari su za vas i ovog četvrtka u eteru, doduše u nešto kraćem formatu, ali s mnoštvom dobre glazbe i zanimljivih priča iz Splita i okolice.

Saznali su što je tjedan Social Erasmus koji se odvija ovih dana i čime se bave Erasmus studenti koji su u Splitu našli dom na barem nekoliko sunčanih mjeseci. Posjetili su još jedan Sveučilišni kružok u nadi da će saznati kakva je to magična formula koja spaja mlade ljude i politiku. Ekonomski fakultet uskoro slavi 40. godišnjicu i u tu svrhu održava se akcija prikupljanja knjiga, a razgovarali su i sprof. dr. sc. Jozom Čizmićem, dekanom Pravnog fakulteta čiji je dan svečano proslavljen u utorak 29. travnja.

I ovog puta nastavljaju tradiciju pa će najsretniji imati priliku osvojiti dvije ulaznice za nadolazeći festival Fjaka.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu raspisao je drugi natječaj za financiranje studentskih programa pa poslušajte na što treba pripaziti i kako pravilno prijaviti projekt. Prišuljali su se i na info sastanak koji je pripremila ekipa iz AIESEC-a u nadi da mladim studentima približi prilike koje im pružaju, a doznali su i kakav se to poseban lift krije u Kopilici i zašto ga nazivaju svemirskim liftom.

Ako ostane fažola od ručka, podgrijte ga za večeru i smažite u njihovu društvu, od 20:05 na valovima Radija Split.

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušaj četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!