Kroz bolonju i prašumu

31_10_2013 / 12:36h  |  Autor: M.K.
Kroz bolonju i prašumu

Prošetajte Kroz bolonju i prašumu i saznajte informacije o stipendiranom studiju u Francuskoj i Njemačkoj te obrazovnim mogućnostima Kanade, tema je i Adria Art Annale, a bit će prostora i za kulturu knjige.

Mjesec listopad priveo se kraju, ne u svom zadanom svjetlu, s obzirom da su gradske plaže, a vjerojatno i prigradske, još pune kupača. Ostavivši kupanje u ljetnoj sezoni, ekipa Bolonje i prašume marljivo nam je četvrtkom pripremala emisije, kao što će učiniti večeras, u svom poznatom terminu u 20h na frekvencijama Radio Splita. Pa što su nam pripremili u posljednjoj ovomjesečnoj emisiji?

Poznato nam je svima kako je mjesec listopad teoretski mjesec s najviše ideja, ambicioznih planova i radnog elana u godini. U daljnjem mjesečnom slijedu se poneki umore, a poneki krenu i na provođenje osmišljene strategije. Za ove druge, Prašumarci su pripremili niz točaka! Stipendirani studij u Francuskoj i Njemačkoj zasigurno zvuči kao dostojan plan za neki od nadolazećih mjeseci, no, za one koje bi svoj korijen pustili čak i dalje, večerašnja emisija predstavit će još jednu mogućnost. Radi se o uvijek popularnoj Kanadi, čije će obrazovne mogućnosti predstaviti večerašnja gošća Ivana Tihi, predstavnica BHV Educationa. Za takve pothvate je potrebna, složit ćemo se, nešto veća mentalna istreniranost, te ćete večeras također moći doznati o zanimljivim načinima spomenutog treninga, poput logičkih radionica koje su u tijeku. Naravno, tu je uvijek i ona stara provjereno dobra tehnika čitanja oko čije provedbe su se naši Prašumarci za posljednju ovomjesečnu emisiju zainteresirali. Svi smo upoznati s činjenicom kako je protekli mjesec bio mjesec padanja lišća, na primjer. No, jesmo li znali da je ujedno bio i mjesec knjige? Kako bilo, ako već to neće naša svakodnevnica, današnja emisija dobit će prostora i za kulturu knjige.

Prigodno, za kraj mjeseca pripremili su nam i mjesečnu poslasticu! U namjeri da ne opterete naše informativne kanale s previše informacija, pripremaju nam priču u kojoj ćemo svi zavidno uživati. S razlogom. Uspjevši uhvatiti i na kratko zadržati Davora Rostuhara prošli tjedan u Splitu, večeras ćemo u svojim domovima imati barem djelić avanturističke atmosfere svakodnevnice najpustolovnijeg Hrvata!

Naravno, ne smijemo otkriti sve. Ostatak stiže. Doznajte što je 3D printanje, Adria Art Annale, kojim korisnim predavanjima možete uskoro prisustvovati i naravno, aktualno – doznajte kakvo je stanje s vješticama na našim prostorima, odnosno, koliko i mi prakticiramo pomodni Halloween. Dakle, Radio Split, 20h, prošetajte i večeras Kroz bolonju i prašumu! Ovaj put, doduše, u nešto realnijoj prašumskoj atmosferi.

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušaj četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!