Kriza, umjetnost, akcija

Kriza, umjetnost, akcija

Sjećaš li se masovnih prosvjeda u Bosni i Hercegovini iz 2014.? Veliki broj ljudi na ulicama, zgrada Vlade KS u Sarajevu u plamenu? Publikacija Kriza, umjetnost, akcija bavi se baš tom temom i pokušava kroz radove većeg broja autora progovoriti o razlozima koji su doveli do prosvjeda.

 U petak 24. ožujka s početkom u 19:30, u Chillton baru (Jadranska 1) održat će se panel diskusija u okviru predstavljanja publikacije Kriza, umjetnost, akcija. Kao promotori publikacije nastupit će Amir Husak i Šefik Tatlić, dok će panel moderirati Silva Kalčić, povjesničarka umjetnosti i kustosica iz Zagreba i Damir Pilić, novinar i politički komentator iz Splita.

Amir Husak radi u New Yorku kao nezavisni multimedijski umjetnik i predavač na odsjeku za medije i dokumentarni film na The New School Univesity u New Yorku. Sudjeluje na međunarodnim filmskim festivalima i izložbama. U periodu između 2009. i 2011. godine osniva i uređuje nezavisni digitalni magazin No Commercial Value. Kao mentor i stručni savjetnik pri Union Docs centru za dokumentarnu umjetnost u Brooklynu (SAD) redovno organizuje i vodi radionice koje se bave društveno angažiranom dokumentarnom praksom. 

Šefik Tatlić je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i doktorirao sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Fokus njegovog rada je politička filozofija, dekolonijalna teorija i politička sociologija. Sarađivao je na regularnoj bazi s teorijsko-političko-umjetničko-diskurzivnom publikacijom Reartikulacija (Ljubljana, Slovenija), objavio je veliki broj tekstova u nizu zemalja te je u sklopu raznih međunarodnih simpozija, držao predavanja u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Splitu, Beogradu, Grazu i Berlinu.

Info zona Facebook