Krenule prijave za 2. SSF

25_03_2015 / 14:39h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Split spot festival
Krenule prijave za 2. SSF

Drugo izdanje Split spot festivala održat će se 29. i 30. svibnja te su otvorene prijave za autore spotova. U dva festivalska dana bit će organizirani i okrugli stol, prezentacija i obuka snimanja novim tehnologijama.

Drugo izdanje Split spot festivala, jedinog festivala glazbenih spotova u Hrvatskoj i jednog od rijetkih u svijetu, održat će se 29. i 30. svibnja u gradu pod Marjanom. Središnje mjesto ovog dvodnevnog susreta redatelja, glazbenika, predstavnika medija, filmske industrije i publike bit će Tvrđava Gripe, gdje će se prikazati najbolji spotovi snimljeni protekle godine. Festival će u odnosu na prvo izdanje trajati dan duže, a više je i kategorija. Tako će uz dosadašnje Najbolji spot, Nagrada debitantu i Nagrada publike, biti dodijeljene statue u kategorijama Najbolja režija, Najbolja montaža, Najbolja fotografija i Najbolja animacija.

Autori mogu spotove prijaviti putem formulara na službenoj web stranici festivala, a za nagrade konkuriraju oni koji su premijerno prikazani od 1. svibnja 2014. do 30. travnja 2015. godine.

U dva festivalska dana bit će organiziran okrugli stol, prezentacija i obuka snimanja novim tehnologijama, dok će u večernjim satima na Tvrđavi Gripe biti prikazani finalisti drugog Split spot festivala. Prva večer završit će partyjem, a druga rock koncertom.

- Odlična reakcija publike i kolega iz industrije motivirali su nas da ove godine proširimo festival. Pripremili smo dvodnevni zabavno-edukativni program, a važno je naglasiti da je sadržaj kojega ćemo ponuditi potpuno besplatan za sve - rekao je Milan Latković, direktor SSF-a. Festival glazbenih spotova, dodao je, za cilj ima podignuti svijest o važnosti proizvodnje kvalitetnih spotova, otvoriti raspravu o statusu redatelja ove umjetničke forme, donijeti novosti iz ove industrije te nametnuti Dalmaciju kao idealno mjesto snimanja video materijala.