Kreiraj proračun grada Splita

Kreiraj proračun grada Splita

Ispuni obrazac, sudjeluj u planiranju i donošenju gradskog proračuna 2020., te direktno iskaži svoje potrebe i stavove!

Grad Split poziva građane na sudjelovanje u planiranju i donošenju gradskog proračuna 2020., s projekcijama 2021-2022. Uključi se, te svojim sugestijama, mišljenjima i prijedlozima aktivno kreiraj proračun za 2020. ispunjavajući online obrazac.

Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima i dinamici izvršenja, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2020. godinu. Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana.

Grad Split je u 2018. godini prvi put omogućio građanima sudjelovanje u planiranju proračuna za 2019. godinu, te je pristiglo preko 200 prijedloga građana, a najveći se broj prijedloga odnosio se na komunalnu infrastrukturu, izgradnju dječjih igrališta i uređenje zelenih površina.

Sukladno dostavljenim prijedlozima građana Grad Split je u Proračunu za 2019. godinu povećao sredstva za 20,66 milijuna kuna za tekuće i investicijsko komunalno održavanje u odnosu na prethodnu godinu, pokrenuo aktivnosti na izgradnji ukupno 8 dječjih i sportskih igrališta na području Grada, osigurao sredstva za održavanje i uređenje dodatnih 23.000 m2 zelenih površina u odnosu na postojeće te pokrenuo aktivnosti na osiguranju novih mjesta u gradskim vrtićima.

Poziv za sudjelovanje u planiranju proračuna za 2020. otvoren je do 25.10.2019.

Info zona Facebook