Kratkom pričom do nagrade

Kratkom pričom do nagrade

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani otvorili su Natječaj za kratku priču - satiru. Rok za prijavu 30. rujna.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani otvorili su Natječaj za kratku priču - satiru.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom. Svaki sudionik može prijaviti samo jedan rad.

Tema kratke priče - satire je slobodna. Kratka priča – satira ne smije biti prije objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Natječaj je anoniman. Kratke priče – satire treba poslati ispisane u pet primjerka i na CD-u. Sve je potrebno označiti šifrom i poslati na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom Natječaj za kratku priču - satiru. Ostale podatke (puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti.

Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara. Oni će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčane nagrade.

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2017. Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije "Slavko Kolar – književni dani" 2. prosinca 2017. u Čazmi.

Rok za prijavu: 30. rujna.

Više informacija ovdje.

Info zona Facebook