Kratkom pričom do nagrade

02_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: europeanshortstory.org
Kratkom pričom do nagrade

Festival europske kratke priče i ove godine je raspisao natječaj za kratku priču. Ovogodišnja tema je Naslijeđe. Festival će se održati od 27. svibnja do 1. lipnja 2018. godine. Rok za prijavu je 20. svibnja.

Festival europske kratke priče i ove godine je raspisao natječaj za kratku priču. Ovogodišnja tema je Naslijeđe. Festival će se održati od 27. svibnja do 1. lipnja 2018. godine.

Sedamnaesto izdanje Festivala europske kratke priče posvećeno je Nasljeđu. Što je ono što nasljeđujemo i jesu li neka nasljeđa važnija od drugih? Jesmo li svojim nasljeđem određeni nepovratno, bilo prihvaćajući ga ili osporavajući? Što je, na kraju, ono što želimo ostaviti za sobom? To su sve pitanja na koja možete odgovoriti u svojoj priči.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji pišu na jezicima regije. Prihvaćaju se samo tekstovi koji nisu prethodno bili objavljivani. Priče ne smiju biti duže od 10 000 znakova s razmacima. Potrebno je priče napisati na računalu i spremiti u .doc ili .docx formatu (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Radovi se šalju isključivo e-mailom na adresu [email protected].

Deset priča koje su ušle u finale bit će objavljene 27. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade proglasit će se na večernjem čitanju 29. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala. Autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će vrijedne nagrade a pobjednik odlazi na dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji.

Rok za prijavu: 20. svibnja.

Više o natječaju na europeanshortstory.org.