Kradljivac kave u Jokeru

Kradljivac kave u Jokeru

Kradljivac kave prvi je roman Toma Hillenbranda u izdanju Mozaika knjiga na hrvatskom jeziku. Radi se o napetom, avanturističkom povijesnom romanu u kojem su iznesene brojne nepoznate činjenice iz europskog života tog doba.

Ovoga četvrtka, 21. studenog, u 18 sati, u TC Joker, održat će se promocija knjige Kradljivac kave Toma Hillenbranda, uz nazočnost samog autora.

Kradljivac kave prvi je roman Toma Hillenbranda u izdanju Mozaika knjiga na hrvatskom jeziku u prijevodu Branke Grubić. Radi se o napetom, avanturističkom povijesnom romanu u kojem su iznesene brojne nepoznate činjenice iz europskog života tog doba. Autor je radnju smjestio u 1683. godinu kada su Europljani bili zaluđeni kavom, koja je za većinu bila nedostižan užitak zbog svoje visoke cijene. Osim što je bila skupa, drugi veliki problem bio je u tome što je monopol na nju imalo Tursko carstvo. Londonski filozofi, amsterdamski trgovci začinima i pariški pjesnici okupljaju se u kavanama kako bi uživali u ovom prosvjetiteljskom napitku. Svi oni nisu birali načine kako da ugode svojim nepcima, a onoga tko bi ju želio prokrijumčariti iz jemenske Moke očekuje smrtna kazna. Međutim, jedan mladi Englez osmislio je plan kako Turcima ukrasti ta dragocjena zrna. Kako mu je jedan veliki posao upravo propao, odlučio je krenuti na sve ili ništa: uz novčanu podršku Istočnoindijske kompanije okupio je tim stručnjaka iz raznih zemalja s namjerom da Turcima ukrade kavu.

Na promociji, osim autora, sudjeluju Hana Vunić, urednica, te Marko Hadjur, moderator.

Info zona Facebook