Na Mertojaku opet burno

22_09_2012 / 17:10h  |  Autor: Nela Tomić  |  Foto: Ž. Šunjić
Na Mertojaku opet burno

Dok se o radu drugih Vijeća gradskih kotareva u javnosti zna vrlo malo i ništa, Gradski kotar Mertojak je ponovno izazvao pozornost javnosti. Pozornost je privukao protuzakonit pokušaj smjene predsjednika Vijeća...

Dok se o radu drugih Vijeća gradskih kotareva u javnosti zna vrlo malo i ništa, Gradski kotar Mertojak je ponovno izazvao pozornost javnosti. Nakon još uvijek neriješene misterije presušivanja potoka Radoševac, pozornost je privukao protuzakonit pokušaj smjene predsjednika vijeća Kristijana Mihaljevića koji je povjerenje glasača dobio kao član nezavisne liste.

Obnašanje dužnosti predsjednika Vijeća gradskog kotara je volontersko, no Mihaljević iza sebe ima niz uspješnih projekata, a u javnosti je u posljednje vrijeme poznat po pokretanju pitanja o nestanku potoka Radoševac.

- Cijeli mandat se zalažem za poštivanje zakona, reagirao sam protiv nepotizma od strane ljudi koji su ovaj kotar godinama gledali kao da im je krava muzara, a na štetu svih žitelja, te ispravio , koliko sam mogao, nepravilnosti od strane pojedinaca. Pojedini vijećnici su me pokušali smijeniti jer sam, između ostaloga, zaslužan za postavljanje reflektora na igralištu kojih se ne bi posramio ni Hajduk. Mertojak je dobio priliku da se u zimskim mjesecima, uz već tradicionalni malonogometni turnir Sv. Josip, koji sam organizirao sa kotarskim vijećnikom Mariom Kresom, po prvi puta proslavi i Dan kotara. Više mjeseci sam radio i potpunosti dovršio projekt uređenja parking platoa ispred OŠ Mertojak čime je postignut veći broj parking mjesta te lakše prometovanje, a pokrenuo sam i pitanje kružnog toka u Doverskoj ulici - nabraja Mihaljević svoje uspjehe pitajući se koji su pravi razlozi pokušaja njegove smjene.

Tomislav Bočina, pročelnika gradske Službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima, poništio je smjenu predsjednika Vijeća zbog proceduralne pogreške i za Dalmacijanews izjavio da ne namjerava raspisivati nove izbore, već u najgorem slučaju imenovati povjerenika koji će tu dužnost obavljati do redovitih izbora za Vijeća gradskih kotareva.