Korak naprijed

21_12_2017  |  Autor: MMH  |  Foto: mmh.hr
Korak naprijed

U sklopu projekta „Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade“, Mreža mladih Hrvatske i Zajednica informativnih centara za mlade predstavili su video o nacionalnim politikama za mlade. Video je snimljen tijekom konferencije održane početkom lipnja 2017. u Zagrebu te tijekom srpanjskog seminara za osnaživanje mladih u Pirovcu.

U sklopu projekta „Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade“ koji u partnerstvu provode Mreža mladih Hrvatske i Zajednica informativnih centara za mlade nastoji se osnažiti ključne dionike, a posebno mlade i udruge mladih i za mlade za aktivno sudjelovanje u nadolazećem procesu izrade nove nacionalne strategije za mlade te ih potaknuti na kritično promišljanje i preispitivanje postojećeg koncepta takvog dokumenta. Naime, provedba trenutno važeće nacionalne strategije za mlade (Nacionalni program za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine) ističe s krajem tekuće godine. Stoga su MMH i ZICM, udruge koje su kroz svoj rad posvećene informiranju mladih i njihovom uključivanju u procese kreiranja javnih politika i donošenja odluka odlučile pokrenuti zagovarački projekt s ciljem povezivanja nadležnog ministarstva za mlade koje će donijeti novu strategiju za mlade te širokog kruga zainteresiranih mladih osoba.

To su prvenstveno nastojale napraviti njihovim povezivanjem na dvodnevnoj konferenciji posvećenoj nacionalnim politikama za mlade održanoj u lipnju u Zagrebu te seminaru za osnaživanje udruga mladih i za mlade u Pirovcu u srpnju ove godine. No, odlučili su i putem kratkog videa približiti mladima što su to politike za mlade, zašto su važne, kako se mladi mogu uključiti u njihovo oblikovanje te što zapravo predstavlja nacionalni program za mlade te je tako nastao video „Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade“.

Video je snimljen tijekom konferencije održane početkom lipnja 2017. u Zagrebu te tijekom srpanjskog seminara za osnaživanje mladih u Pirovcu. Za izradu videa bila je zadužena udruga VANG, a izrada je financirana sredstvima iz programa Erasmus +.