Koordiniraj dijalog s mladima!

03_05_2019  |  Autor: eupita.eu  |  Foto: I.Z.
Koordiniraj dijalog s mladima!

U Zagrebu se od 23. do 26. svibnja održava novi ciklus trening za lokalne koordinatore dijaloga EU-a s mladima. Rok za prijavu je 15. svibnja. Trening će ponuditi "kompletan paket" relevantnih znanja koja će te potpuno osnažiti za provedbu dijaloga EU-a s mladima u lokalnoj zajednici, ali će ti istovremeno omogućiti da razumiješ cjelinu procesa te njegov utjecaj i svrhu.

U Zagrebu se od 23. do 26. svibnja održava novi ciklus trening za lokalne koordinatore dijaloga EU-a s mladima (ne brinite, to je isti onaj strukturirani dijalog na koji ste navikli). Prijavi se i pridruži timu koordinatora koji je Hrvatsku doveo na fantastično četvrto mjesto po broju ispitanika u EU tijekom prošlog ciklusa!

Želiš da tvoja organizacija i mladi u tvojoj zajednici imaju glas u procesima donošenja odluka na svim razinama? Želiš saznati što je to dijalog EU-a s mladima, donedavno znan kao strukturirani dijalog? Želiš doprinijeti tome da se što veći broj mladih iz tvoje zajednice uključi u proces dijaloga? Onda je ovo trening koji ne želiš propustiti!
Trening će ponuditi "kompletan paket" relevantnih znanja koja će te potpuno osnažiti za provedbu dijaloga EU-a s mladima u lokalnoj zajednici, ali će ti istovremeno omogućiti da razumiješ cjelinu procesa te njegov utjecaj i svrhu.

Trening će također kombinirati teorijsku i praktičnu razinu: osim što ćeš naučiti što je dijalog s mladima te kako se provodi na EU razini, a kako u različitim državama članicama, u sklopu edukacije ćeš uz stručnu trenersku pomoć planirati aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici te istražiti mogućnosti kako kontinuirano i kvalitetno sudjelovanje u dijalogu učiniti održivim s financijskog aspekta. Trening će voditi iskusni treneri uključeni u dijalog s mladima na različitim razinama: od europske, preko nacionalne do lokalne/provedbene.

Trening je namijenjen prvenstveno mladima koji djeluju unutar udruga mladih i za mlade, ali je otvoren i za sve osobe u radu mladima na lokalnoj razini, neovisno o njihovom organizacijskom/institucionalnom profilu, pod pretpostavkom da su motivirane doprinijeti provedbi dijaloga s mladima u Hrvatskoj. Prednost će ipak imati članovi udruga mladih i za mlade koje rade s mladima s manje mogućnosti te koji dolaze iz ruralnih krajeva.

Trening se održava od 23. do 26. svibnja u Zagrebu (Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c). Prijaviti se možeš putem ove POVEZNICE, zaključno s srijedom, 15. svibnja u 24:00. Kriteriji selekcije će biti: iskazani interes kandidata i udruge za uključivanje u dijalog s mladima, rad s mladima s manje mogućnosti te rodna i geografska uravnoteženost grupe. Na trening ćemo primiti najviše 22 sudionika. Organizatori snose troškove putovanja te hrane i smještaja za vrijeme kompletnog trajanja programa.

Dodatne informacije, skupa s detaljnim programom i logističkim informacijama bit će dostavljene odabranim kandidatima. Za sva pitanja u međuvremenu obratite se Petri Jakovini na: [email protected] i/ili 099/264 34 32.
Trening organizira Nacionalna radna skupina za provedbu Dijaloga EU-a s mladima, a financiran je sredstvima programa Erasmus + te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.