KLFM poziva na ples do jutra

29_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
KLFM poziva na ples do jutra

Marinada je bend koji se stalno mijenja, bez obzira koliko unikatno i prepoznatljivo naizgled zvuče, a nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik, koji je sam sam snimao, producirao i miksao album Tarot Funk.

KLFM – Radio u zajednici u subotu, 30. studenog, organizira Radio Dan&Noć.
Za ovogodišnji radio Dan, kao prvi dio programa, otvaraju se vrata Beton kina i od 18:00h kreću razgovori ugodni s Lerijem Ahelom i Željkom Luketićem, mastermindovima nezavisne izdavačke kuće Fox & His Friends. Iz prve ruke poslušaj male tajne glazbenog izdavaštva danas i tu, uz odličnu paralelu o fenomenu disko glazbe i diggin’ kulture s ove strane željezne zavjese.
Radio Noć starta od 20:00h, otvaranjem vrata (i šanka) kluba Kocka i digitalno-vinilnim glazbenim potpourrijem mekih i senzualnih zvukova matineja postave KLFM Soundsystema.
Ove godine u koncertnom dijelu programa u Split stižu Marinada (22:00h) i nemanja (23:30h).
Upad u klub je do 22:00 slobodan.

O IZVOĐAČIMA
MARINADA
Marinada je bend koji se stalno mijenja, bez obzira koliko unikatno i prepoznatljivo naizgled zvuče. Kao evidentni glazbeni istraživači, konstatno evoluiraju tu svoju muzikalnu mantru i nanovo oduševljavaju svakim lajvom. Najsvježiji susret s mariniranima ekipa KLFM-a imala je nedavno, na labinskom Radiju na cesti, i tu opet novu, remasteriranu, Marinadu žele podijeliti sa splitskom publikom u pravom klubskom prostoru.
NEMANJA
Nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a koji je izdao album Tarot Funk. Nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije), Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Album Tarot Funk Šipetić je sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. godine. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte čija simbolika, zajedno s glazbom, tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.
Album je do sada predstavljen javnosti na radijskim emisijama posvećenima world i psihodeličnoj glazbi u
SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.
Koncertno aktivan od lipnja, nemanja je u kratko vrijeme prohujao po festivalima na obali poput Indirekta,
Tam-Tam festivala i Velvet festivala, a već su nastupali i uz bok bendovima poput Algires i Kikagaku Moyo.
Ove jeseni rasprodali su zagrebački KSET i bilo je krajnje vrijeme da ih uživo vidi i Split.
AFTER KLFM SOUNDSYSTEM
Ovaj dio je van svakog zadanog tajminga, elastičan, eklektičan i krajnje plesan, kako se i očekuje od
specijalne klubske jedinice radijskog DJ kolektiva, još uvijek nespretno nazvanog KLFM Soundsystem. Dok
je noć još mlada i dok su srca vruća, ples do jutra!