Kino klub zove u školu

Kino klub zove u školu

Otvorene su prijave na Školu Kino kluba Split. Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći kapacitete kluba za samostalan rad. Rok za prijavu je 7. listopada

Otvorene su prijave na Školu Kino kluba Split. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici će steći bazična teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Scenarij (Jurica Pavičić), Dokumentarni film (Tonći Gaćina), Prakse i politike amatera (Vedran Šuvar), Umjetnički film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Zvuk (Tonči Bakotin), Suvremene prakse u audiovizualnim medijima (Ana Peraica), Kamera (Boris Poljak), Montaža (Dragan Đokić), Hibridni film (Igor Bezinović), Rasvjeta (Jure Cukar). Za završni rad polaznici će dobiti zadatak snimiti glazbeni video na radionici Video spotova (Milan Latković). Predavanja se održavaju uglavnom utorkom i četvrtkom (ponekad i drugim danima u tjednu) u terminima od 20 do 22 sata, a praktične radionice pretežno vikendima i u dogovoru s polaznicima.

Detaljan raspored polaznici će dobiti na uvodnom predavanju 14. listopada u 20 sati u prostorijama kluba, Ulica slobode 28, Dom mladih.

Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika dobiti će priliku da program pohađaju besplatno. Priliku besplatnog pohađanja škole dobiti će oni polaznici koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma. Na školu se polaznici mogu prijaviti do 07. listopada 2019. putem obrasca OVDJE.

Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći kapacitete kluba za samostalan rad.

Info zona Facebook