Predstava koja ispunjava obećanje

03_09_2013 / 01:58h  |  Autor: KMaja  |  Foto: fb
 Predstava koja ispunjava obećanje

Kako ubiti supruga bez suvišnog zašto predstava je koja definitivno ispunjava obećanje. Uz izraženu interakciju sa publikom kulminirala je trostrukim bisom i intenzivnim pljeskom kojim su okupljeni ocijenili interpretaciju trojke na pozornici.

U kazališnoj kavani Amadeus publika je u ponedjeljak kroz praizvedbu diplomskog rada Jelene Posavec-Tušek saznala Kako ubiti supruga bez suvišnog zašto. Cabaret uz izraženu interakciju sa publikom kulminirao je trostrukim bisom i intenzivnim pljeskom kojim su okupljeni ocijenili interpretaciju trojke na pozornici.

Posavec-Tušek preuzela je ulogu žene koja opisuje mane supruga – od onoga koji stalno ide u teretanu preko muža-kućanice, uradi sam manijaka, nogometnog fanatika, ljubitelja automobila do seks manijaka, dok je muški dio postave u Blues Brothers kostimima – Bojan Brajčić i Mario Cecić – preuzeo glazbene instrumente. Brajčić je, osim za zvuk gitare, svakako zaslužan i za odlične reakcije publike, pošto je upravo igra između dvoje glumaca redovito izazivala oduševljenje i donosila osvježenje između monologa.

Publika je odlično reagirala i na songove – prepjeve hitova poput One way or another Blondie, koja se provlači kao tema kroz čitavu predstavu, ili Massimove Stranac u noći, More than words Extremea i Lopov Jack Laufera koji su uklonili i posljednju opasnost od monotonije.

Predstavu koja definitivno ispunjava obećanje i pruža sat vremena opuštene zabave Splićani imaju priliku pogledati još u utorak (danas) u 21 sat, a karte po cijeni od 50 kuna mogu se nabaviti u kavani Amadeus (HNK Split) od 10 do 13 te od 17 do 20 sati.

Komad inspirativan za novu generaciju glumaca

Komad talijanskog autora Antonia Amurria očito je inspirativan za novu generaciju glumaca – ovo je druga interpretacija teksta koji splitska publika ima priliku pogledati u manje od pola godine; mladi su sarajevski glumci Emir Fejzić i Adnan Goro u svom diplomskom radu Recept za bolji život, sa kojim su u svibnju gostovali u Lori, također koristili motive ovoga teksta.