Kad mladi pomognu glazbom

09_12_2012 / 21:08h
Kad mladi pomognu glazbom

U subotu se održao humanitarni Koncert s predsjednikom na kojem su mladi glazbenici uz gostovanje nekoliko starijih kolega oduševili mnogobrojnu publiku među kojom je bio i predsjednik Ivo Josipović.

U subotu se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održao humanitarni Koncert s predsjednikom na kojem su mladi glazbenici uz gostovanje nekoliko starijih kolega oduševili mnogobrojnu publiku među kojom je bio i predsjednik Ivo Josipović. Prihod koncerta namijenjen je uređenju splitskog Prihvatilišta za beskućnike i beskućnice kojeg je 2000. godine otvorila Udruga Most, a danas zadovoljava tek polovicu splitskih potreba.

- Dogodi se da zakažu institucije, ali Splićani nikada - kazao je splitski dogradonačelnik Jure Šundov pozdravljajući gotovo ispunjeno kazalište . - Žalostan sam zbog toga što uopće postoji potreba za prihvatilištem za beskućnike i zbog toga što je kapacitet postojećeg prihvatilišta u Splitu premalen, ali sam sretan što postoje ljudi koji su spremni pomoći - zaključio je.

U jednosatnom koncertu djela hrvatskih skladatelja izveli su Marin Limić, mandolinski kvartet Da capo i gudački kvartet Trio Lhotka, a posebni gosti, uz pratnju Komornog orkestra Mladih akademskih glazbenika pod ravnanjem Ivana Huta, bile se operne solistice Valentina Fijačko i Cynthia Hansell Bakić te operni solist Domagoj Margetić.

Koncert je organizirala udruga Mladi akademski glazbenici u suradnji sa HNK, uz podršku Grada Splita i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH.

Prije koji mjesec smo bili ubojice, a sada nam predsjednik dolazi u goste

U popodnevnim satima predsjednik Josipović obišao je Prihvatilište na Zlodrinoj poljani te se u razgovoru sa članovima udruge Most i nekoliko beskućnika upoznao sa problematikom beskućništva u Splitu. - Prije koji mjesec smo bili ubojice, a sada nam predsjednik dolazi u goste - komentirao je jedan od korisnika Prihvatilišta aludirajući na histeriju oko ubojstva na Marjanu kada se splitske beskućnike isticalo kao osumnjičene.

Nakon koncerta pomozite na  buvljaku za beskućnike

Nakon humanitarnog Koncerta s predsjednikom udruga Most poziva na tradicionalni humanitarni buvljak koji će se održati u subotu 22. prosinca na trgu ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Sav prihod također je namijenjen Prihvatilištu za beskućnike i beskućnice.

Dvanaesto izdanje humanitarne akcije A di si ti?! tako će ponovno isprazniti police i ormare, a onda i omogućiti povoljnu kupnju CD-ova, DVD-ova, ploča, knjiga, stripova, suvenira, slika, nakita, božićnih ukrasa, kapa, promotivnih majica... Sve te predmete možete donirati svakim radnim danom u Info zoni (Jerina 1) od 9 do 20 sati, u Udruzi MoSt (Zvonimirova 7) od 9 do 13 sati i u Prihvatilište za beskućnike (Zlodrina poljana 4) od 19 sati.