Justinsi: Glazba je više poruka

23_01_2014 / 00:23h  |  Autor: Romana Caktaš  |  Foto: Ante Žaja, arhiv
Justinsi: Glazba je više poruka

- Glazba je više poruka nego auditivni užitak, a bavljenje glazbom oplemenjuje - kažu Justinsi, a njihovu poruku najbolje ćete moći doživjeti na službenoj promociji albuma, gdje će, kako kažu, biti svega – od šlagera do metala.

- Složit set listu je ko složit tiket na kladionici - pokušali su mi objasniti momci iz benda Justin's Johnson. Nisam ih baš razumjela, ali nakon preslušavanja njihova albuma uvjerena sam da će na njegovoj promociji u O'Hari ostvariti dobitnu kombinaciju.

Glazba je više poruka nego auditivni užitak, a bavljenje glazbom oplemenjuje

Nakon dvanaest godina nastupanja diljem Hrvatske i susjednih zemalja, pobjeđivanja na brojnim demo festivalima i sviranja s imenima poput Hladnog piva, TBF-a, Urbana i Darka Rundeka, došao je red i na objavu albuma prvijenca. Mnogi će se možda zapitati zašto im je toliko dugo trebalo da objave prvi album, ali sva pitanja prestaju nakon što se taj album presluša.  Na krivom mjestu u pravo vrijeme nalazi se  ukupno petnaest pjesama, među kojima su studentska himna S faksa na kavu i aktualni singl Razlog, te dvije bonus pjesme, obrada Ča će mi Copacabana i 1700 godina fjake u kojoj gostuje splitski punker Sveto Dalmatinski. Sedmorica mladića ne stvaraju samo odličan ritam (uz uobičajene instrumente poput gitare i bubnjeva, tu su i saksofon, truba i trombon!), već i tekstove – osim onih veselih o studentskom životu, pijankama i ljubavima, tu su i socijalno osviješteni kojima progovaraju o često tužnom i nepoticajnom socijalnom okruženju.

- Glazba je više poruka nego auditivni užitak, a bavljenje glazbom oplemenjuje - kažu Justinsi, a njihovu poruku najbolje ćete moći doživjeti ove subote, 25.siječnja., u klubu O'Hara na službenoj promociji albuma, gdje će, kako kažu, biti svega – od šlagera do metala.

Dva su tipa naše publike – prvi su prijatelji, a drugi su svi koji se pitaju A ko ste vi?!

A kakav je uopće osjećaj biti s druge strane koncerta, odnosno na pozornici? O čemu razmišljaju svirajući, promatraju li ljude u publici, popiju li koju prije nastupa?

- Obavezno nazdravimo prije nego iziđemo na pozornicu. Ni tijekom nastupa grlo ne smije ostati suho, ali ne pretjerujemo. Odličan je osjećaj vidjeti da ljudi uživaju u našim pjesmama, da znaju tekstove napamet i da se stvarno zabavljaju. Nakon nastupa budemo puni dojmova i uvijek analiziramo kako je sve prošlo – kažu dečki kojima u zadnje vrijeme svirki ne nedostaje.

- Dva su tipa naše publike – prvi su prijatelji, koji nas podržavaju svih ovih godina i govore nam Kad ćete više taj album izdat?!, pa jedva čekaju doći u O'Haru u subotu, a drugi su svi koji se pitaju A ko ste vi?!, ali imaju osjećaj da neće pogriješiti ako nas dođu poslušati.

Sigurno nećete pogriješiti ako se u subotu uputite put O'Hare i podržite dečke koji ovih dana neumorno treniraju. Ako je kava s njima užitak za oči i uši, zamislite kako je tek biti na njihovu koncertu!

- Lopta je okrugla, gitara ima šest žica, nas je sedam…pa šta bude! – dubokoumno poručuju Miro Alač (vokal, gitara), Lenko Markusović (vokal, truba), Marin Cecić (saksofon), Frane Mihalj (truba), Ivan Boban (trombon), Grgo Bućan (bas gitara) i Goran Brzulja (bubnjevi), momci koji će u subotu sami demantirati svoj stih U ovom gradu dosada je jedina konstanta. Vidimo se u O'Hare!

Uštedi na karti

Džepovima svaka kuna dobro dođe pa i ti možda možeš uštediti čitavih 30 ako nam porukom na našem Fejsu pošalješ ime, prezime i razlog slanja. Cijena ulaznice je 20, a na dan koncerta 30 kuna.