Je li dosta kljucanja?

16_05_2014 / 12:02h  |  Autor: I.Z.
Je li dosta kljucanja?

Kome je dosta kljucanja, taj će izaći na izbore za Europski parlament, a tko još nije siguran - neka pogleda video UMKI-a i informira se o važnosti svojeg glasa.

Premda je prošlo gotovo godinu dana od ulaska Hrvatske u EU i premda je EU i prije ulaska imala golem utjecaj na politiku, a i na ostale sfere u Hrvatskoj, još je uvijek veliki broj onih, pogotovo mladih, koji o tome ne znaju mnogo,m a nejasna im je i njihova uloga i važnost njihova glasa kad je u pitanju Europska unija. 

Upravo zato Regionalni info-centar za mlade Rijeka - UMKI provodi, u sklopu aktivnosti vezanih za EURODESK (besplatni info-servis Europske komisije), promotivnu online
kampanju - Dosta ti je kljucanja? - namijenjenu informiranju mladih o izborima za Europski parlament koji će podići njihovu razinu znanja i poznavanja te uloge Europskog parlamenta općenito, kao i u kontekstu donošenja i provedbe politike za mlade koja uvelike utječe i na život mladih u Hrvatskoj, kao članici Europske unije.

Za potrebe kampanje, mladi zaposlenici, pripravnici i volonteri Udruge izradili su kratki animirani informativni video namijenjen informiranju mladih o važnost njihova izbora za Europski parlament, osvješćivanja njihova osnovnog demokratskog, građanskog prava ali i odgovornosti te ih pozvati na sudjelovanje u donošenju važnih odluka na europskoj razini putem izbora za Europski palament kao insitucije koja se bavi tekućim, važnim problemima građana Europske unije pa tako i Hrvatske.

Kome je dosta kljucanja, taj će izaći na izbore, a tko još nije siguran - neka pogleda video UMKI-a i informira se o važnosti svojeg glasa.