Slušaj: Pedala, udruga i dijalog

08_06_2012 / 00:18h
Slušaj: Pedala, udruga i dijalog

U Info zoni se ovog petka priča o Sindikatu biciklista, šibenskom Sajmu udruga i sjevernoirskoj inicijativi mladih koji su kreirali vlastiti medij…

U Info zoni se ovog petka priča o Sindikatu biciklista, šibenskom Sajmu udruga i sjevernoirskoj inicijativi mladih koji su kreirali vlastiti medij…

Od 09. do 12. lipnja u Zagrebu se održava Pedala fest što je odličan povod i za razgovor o Sindikatu biciklista – udruzi koja se uspješnim javnim akcijama bori za zaštitu i prava biciklista.

Zvonimira Bralić pričat će o šibenskom Sajmu udruga na kojem će se 09. lipnja promovirati i javnosti predstaviti razne udruge, a bit će održan i grafiterski jam, skate kontest, različite radionice te na kraju dana i koncert. Organizatori su Šibenska Udruga Mladih Š.U.M., Udruga P.A.R.K. i Glazbena udruga Šibenski kanal.

U prilogu EUformiraj se! predstavit će se sjevernoirska inicijativa mladih koji su odlučili kreirati vlastiti medij kako bi promovirali prava mladih. Putem WIMPS (Where Is My Public Servant iliti Gdje Je Moj Javni Službenik) televizije nastoje pred kamere dovesti predstavnike institucija i mlade promovirajući tako njihov dijalog, ali s istim ciljem organiziraju i različite kampanje, javne akcije, rasprave i debate.

Čut ćete i nekoliko aktualnih natječaja i poziva za mlade na temu građanske participaciju i reprezentacije u medijima (EURICOM) te informacije o sudjelovanju na Ateljeu za mlade festivalske menadžere te kako provesti 2 mjeseca u umjetničkoj koloniji u nacionalnom parku Curonian Spit u Litvi.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije." Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.