iTHEom poziva na simpozij

iTHEom poziva na simpozij

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom poziva mlade znanstvenike i istraživače da se prijave na međunarodni simpozij Usudi se (p)reći.

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom poziva mlade znanstvenike i istraživače da se prijave na Drugi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista: Usudi se (p)reći koji će se održati od 13. do 15. listopada 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Pozivaju se mladi znanstvenici da pošalju radove u kojima sa stajališta jezika, teorije književnosti ili teorije medija analiziraju prikaz suvremenih problema poput migrantske krize, terorizma, nacionalizma, populizma, rasizma, vjerske nesnošljivosti, ekoloških problema, položaja rodnih i seksualnih manjina, položaja i odnosa prema osobama smanjenih mogućnosti, globalizacije, konzumerizma u književnosti, na filmu, u videoigricama, stripovima, grafičkim novelama, grafičkom dizajnu i u medijima, tiskovinama, na internetskim portalima, na društvenim mrežama, plakatima.

Tema simpozija su umjetnička djela koja se bave ovim problemima i njihovi medijski prikazi, a ne analiza problema kao takvih. Na taj način mladi istraživači sudjeluju u razmišljanju o suvremenim problemima i njihovu rješavanju, a u akademskom smislu bave se izrazito vrijednim i inovativnim temama jer se rijetko tijekom studija stigne obraditi ovakva, u pravom smislu suvremena, pitanja. Temeljne su vrijednosti simpozija tako i dalje inovativnost i interdisciplinarnost, stoga je simpozij otvoren i za mlade istraživače iz drugih područja.

Za prijavu je potrebno poslati Word dokument koji mora sadržavati podatke o izlagaču (ime i prezime, studijski program i godina studija, fakultet, broj mobitela i mail adresa) i sažetak dug maksimalno 250 riječi. Prijave se mogu poslati na hrvatskom ili engleskom jeziku na adresu: itheom.split@gmail.com.

Izlagači će o prihvaćanju sažetka biti obaviješteni do 1. rujna 2017. Posebnost je konferencije što će knjižica sažetaka imati ISBN broj, a sudjelovanje na konferenciji takve vrste može se zamijeniti za određeni broj ECTS bodova na poslijediplomskim studijima.

Službeni su jezici simpozija hrvatski i engleski jezik. Sudjelovanje na simpoziju je besplatno. Izlagači će imati osiguran smještaj. Putne troškove snose izlagači.

Rok za prijavu jest 20. kolovoza.

Više informacija o simpoziju možete pronaći na Facebook stranici simpozija i udruge iTHEom.

Info zona Facebook