Interakcije 2017

Interakcije 2017

Otvorene su prijave za radionicu spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 koja će se baviti temom automatizacije. Radionica će se održati od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 baviti će se jednom od najviše spominjanih globalnih tema — automatizacijom. Radionica će se održati od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Radionicu će voditi Tommaso Tregnaghi, istraživač u području dizajna i umjetnosti iz talijanskog multidisciplinarnog laboratorija / mreže Nefula) uz asistenciju Olega Šurana (Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetnička akademija, Split). Koordinator radionice, Ivica Mitrović, održati će predavanje za sudionike i sudionice o Mediteranskom spekulativnom pristupu, tj. kako promišljati drugačije budućnosti u "stvarnom svijetu”.

Posebna gošća radionice, Georgina Voss antropologinja tehnologije i inovacija, umjetnica (Strange Telemetry i London College of Communication) i spisateljica (publicira u The Atlanticu, The Guardianu i HOLO Magazinu) održati će javno predavanje.

Studenti preddiplomske i diplomske razine raznih specijalizacija dizajna, novomedijske umjetnosti, sociologije, arhitekture, računarstva, urbanizma i drugih povezanih disciplina u multidisciplinarnim timovima će propitivati tradicionalne definicije dizajna i današnju ulogu dizajna u društvu kroz kritičku dizajnersku praksu.

Većina sudionika i sudionica dolaze s partnerskih ustanova u regiji, ali je predviđen i određen broj mjesta za otvorene prijave (interakcije@umas.hr).

Do sada je na radionicama sudjelovalo preko 250 studenata i studentica dizajna vizualnih komunikacija, dizajna u novim medijima, interaktivnog dizajna, produkt dizajna, primijenjene umjetnosti, arhitekture, računarstva i informatike, videa i filma, te sociologije sa sveučilišta u regiji i EU.

Više o radionicama na linku.

Radionica je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Info zona Facebook