Inicijativa za drugačije darivanje

12_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Inicijativa za drugačije darivanje

U sklopu inicijative "Za te", građani mogu donirati rukotvorine kojima žele razveseliti slučajne prolaznike.

U sklopu inicijative za drugačije darivanje "Za te" građani mogu do srijede, 18. prosinca, u Klubu Zona donirati rukotvorine kojima žele razveseliti slučajne prolaznike. Informacije o inicijativi i drugim lokacijama prikupljanja poklona dostupne su na klubzona.net.

- Pozivamo građane da izrade rukotvorinu, napišu pjesmu, nacrtaju crtež ili osmisle neki drugi kreativni poklon te ga uz napisanu posvetu doniraju u posebno označene kutije. U tom zadatku može im pomoći i sudjelovanje na nekoj kreativnoj radionici čime će i sami dobiti poklon jer će razviti vještinu, usvojiti znanja i steći nova poznanstva. Sve prikupljene donacije izložit ćemo 19. prosinca u Klubu Zona, nakon čega će volonteri podijeliti poklone i razveseliti slučajne prolaznike - poziva Andrea Jakus ispred inicijative "Za te", objašnjavajući da se inicijativom želi potaknuti građane na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, razvoj kreativnosti, darivanje i širenje optimizma.

Inicijativa je provedena u okviru Programa "Mladi: snaga zajednice" uz financijsku podršku Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.