Info zona je večeras na radiju!

10_10_2014 / 17:09h  |  Autor: I. Z.
Info zona je večeras na radiju!

U ovotjednom izdanju Info zone na radiju govorit će se o korupciji u obrazovanju, životu u Keniji, Kini i Londonu te novim pothvatima mladih Sinjana.

Vječna volonterka Pinija Poljaković mjesec je dana provela u kenijskoj Kiberi, najvećem afričkom slamu. Iako je krenula s ciljem prikupljanja podataka za svoje sociološko istraživanje, uhvatila se volontiranja, igre i rada s djecom te osmišljavanja načina kako im pomoći. Poslušajte kako čak i kratko afričko iskustvo mijenja poglede na svijet i zašto se ne bismo trebali zamarati nepotrebnim glupostima.

Prepisivanje,varanje na ispitima, favoriziranje ili diskriminiranje učenika,davanje administrativnih poslova učenicima..Sitna je korupcija u obrazovanju uobičajena i nikoga više ne iznenađuje.Poslušajte zaključke istraživanja Foruma za slobodu odgoja o sitnoj korupciji i neetičnom ponašanju u obrazovanju te što o tome misle učenici, nastavnici, roditelji i ravnatelji.

Alexander O'Driscoll, četrnaestogodišnji britanac hrvatskih korijena nedavno je londonski život zamijenio splitskim. Njegov razredni kolega Boris Samardžić nekoliko je godina živio u dalekoj Kini gdje je pohađao internacionalnu školu te se nedavno vratio kući. Što će oni reći o razlikama dvaju društava,kako se snalaze u malom Splitu, što im nedostaje a što nikako ne, što ih ovdje smeta i veseli - saznajte večeras!

Sinjska udruga S.K.U.P. ponovno priređuje mnoštvo događanja za mlade koje će najaviti Mate Maleš, čest gost Info zone na radiju!

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušajte Info zonu na radiju ili na linku!