Info zona večeras na radiju!

01_11_2013 / 14:53h  |  Autor: I.Z.
Info zona večeras na radiju!

Večeras u Info zoni na radiju poslušaj razgovor o Festivala znanosti u Sinju, novom i starom gostu Bookvice te zaključcima s fokus grupa na temu mobilnosti... Dijelimo i 2 karte za večerašnji koncert Elementala!

Večeras u Info zoni na radiju poslušaj razgovor s Danicom Ramljak iz organizacijskog odbora Festivala znanosti u Sinju. Ovogodišnji, četvri po redu, sinjski Festival znanosti održat će se od 3. do 7. studenog te će i ove godine Sinj pohoditi priznati znanstvenici, ali i brojne osobe iz javnog i političkog života.

U četvrtak se u klubu Quasimodo održava nova Bookvica u kojoj gostuje Želimir Periš, zadarski pisac, književni aktivist, nagrađivani kratkopričaš, jedno od trenutačno najagilnijih imena hrvatske književne scene. On će nam predstaviti svoj prvijenac Mučenice – knjigu koju bi, u prvom redu, trebali pročitati i proživjeti muškarci. Žene su je već proživjele. Patricija Vodopija reći će nešto više o novoj Bookvice, a osvrnit će se i na prošlu Bookvicu u kojoj je gostovao putopisac Davor Rostuhar.

U prilogu EUformiraj se! gostuje Maja Dragojević iz udruge Zamisli iz Zagreba. Tema razgovora su netom održane fokus grupe u Vukovaru, Zagrebu i Splitu putem kojih su mladi iznosili svoja iskustva i stavove vezane uz tri važne faze mobilnosti- planiranje i priprema puta, sam dolazak u novu sredinu te potrebe koje imaju nakon početnog stresa i privikavanja na novu sredinu a koje im služe za stjecanje novih prijatelja i socijalizaciju. Fokus grupe provedene su i u drugim europskim zemljama u sklopu projekta Youth on the Move-Info Mobility kojeg provodi Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih ERYICA.

Dijelimo i 2 karte za večerašnji koncert Elementala!

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu europske unije u sklopu projekta 28. Zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje I ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.