Info zona večeras na radiju!

27_09_2013 / 14:49h  |  Autor: I.Z.
Info zona večeras na radiju!

Uz najavu Noći istraživača u Info zoni na radiju donosimo i priču o uspjesima mladog znanstvenika, otkrivamo kako Danci pomažu nezaposlene mlade te razgovaramo o podršci perspektivnim autorima na području suvremenog cirkuskog izričaja.

Info zona će u novoj radijskoj emisiji ugostiti čak četvero sugovornika. Uz najavu Noći istraživača donosimo i priču o uspjesima mladog znanstvenika, otkrivamo kako Danci pomažu nezaposlene mlade te razgovaramo o podršci perspektivnim autorima na području suvremenog cirkuskog izričaja.

Projekt Circus Next podržava perspektivne autore na području suvremenog cirkuskog izričaja. Osim informacija o projektu čut ćemo i kako je skupina Room 100 iskoristila dobivenu financijsku, rezidencijalnu i mentorsku pomoć za uspjeh svoje nagrađivane predstave C8H11NO2. Sugovornica nam je Antonia Kuzmanić, voditeljica skupine Room 100 i supredsjednica žirija Circus Nexta.

Silkeborg Production School u Danskoj s ciljem podizanja konkurentnosti mladih na tržištu rada organizira radionice stolarstva, dizajna, obrade metala i slično. U Hrvatsku su došli po inspiraciju i upoznati se s radom udruga za mlade, a na preporuku Info zone posjetili su i zadarsku udrugu Cinaz o čemu će nam pričati Morana Rogić.

Prilog EUformiraj se! posvećen je znanosti. Sa našim sugovornicima, Danijelom Nejašmićem i Damirom Kovačićem, osim o Noći istraživača porazgovarat ćemo i o tome kako je Damir nakon stipendije Marie Curie dobio i istraživačku potporu za otvaranje laboratorija za istraživanje sluha i govora u Splitu.

Razmišljamo već i o idućem petku pa ćemo tijekom emisije podijeliti i nekoliko ulaznica za koncert Zabranjenog pušenja na tvrđavi Gripe kojim udruga Cenzura plus obilježava deset godina rada.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu europske unije u sklopu projekta 28. Zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje I ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.