14000 kn socijalnoj samoposluzi

16_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: SZ FGAG
14000 kn socijalnoj samoposluzi

- Na FGAGu se već osjećam kao doma! Iznimno mi je drago vidjeti kako se mladi studenti angažiraju te na ovaj način doprinose boljitku života u Splitu - istaknula je Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt.

Treće Humanitarno kino Srce FGAGA-a, održano 11. prosinca, okupilo je preko 180 studenata, asistenata, profesora i građana grada Splita, koji su svojim donacijama socijalnoj samoposluzi udruge MoSt donirali namirnica i potrepština u protuvrijednosti od 14 000 kn.

Kino se održalo uz svesrdnu volontersku pomoć ekipe Festivala Mediteranskog Filma Split koji su osigurali filmsko platno te ozvučenje, kao i besplatne kokice za posjetitelje.
Okupljeni su mogli uživati u vrhunskim filmovima domaće produkcije i to uz dva kratkometražna fima: Bobo (Zagreb film), Građanin trećeg reda - Ivan Trpimir Lozić, te dugometražni film večeri: Vlak u snijegu – Croatia film. Brojni sponzori projekta osigurali su vrijedne nagrade u besplatnoj lutriji za sve posjetitelje kina.

- Na FGAGu se već osjećam kao doma! Iznimno mi je drago vidjeti kako se mladi studenti angažiraju te na ovaj način doprinose boljitku života u Splitu. Udruga MoSt prije 20 godina je započela borbu sa beskućništvem u Splitu i do sada smo realizirali nekoliko akcija na koje smo jako ponosni. Moramo biti ponosni na naše građane jer je Split jedini grad u Hrvatskoj u kojem građani svaku večer kuhaju za beskućnike te smo ponosni što je naša socijalna samoposluga uvijek puna! - istaknula je Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt.

- Mi kao organizatori pucamo od ponosa kada vidimo kako je kino puno. Kroz sve projekte koje realiziramo na našem Fakultetu, kino uvijek pobuđuje posebne emocije. Hvala svim sponzorima, Upravi Fakulteta, dragoj Đordani i udruzi MoSt te svim kolegicama i kolegama koji su svojim dolaskom podržali ovaj jedinstveni projekt - rekla je Simona Babić, predsjednica SZ FGAG-a.

- Ponosni smo što kao Uprava Fakulteta možemo podržati ovakve aktivnosti koje svakako predstavljaju krunu humanitarnog rada na našem Fakultetu. Potrebitih je nažalost u našem gradu i previše pa nam je drago da na ovaj simboličan način imamo priliku pomoći - rekao je Nikša Jajac, dekan FGAG-a.

Ovom prilikom predsjednica SZ FGAG u ime svih studenata FGAG-a uručila je zahvalnicu za razvoj ideje, projekata i podrške u projektima SZ Ivanu Baričeviću kao osnivaču Humanitarnog kina Srce FGAG-a.