Hrvatska volontira i 2019.

20_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: hrvatska.volontira.vcz.hr
Hrvatska volontira i 2019.

U srijedu, 22. svibnja, počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju izgradnje bolje i snažnije zajednice! Tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, glasi: „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“.

U srijedu, 22. svibnja, počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju izgradnje bolje i snažnije zajednice!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri i brojne organizacije koje uključuju volontere i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove se godine održava od 22. do 25. svibnja, a cilj joj je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, koja glasi: „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“.

Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećem linku. Pronađite aktivnost koja vas inspirira, učinite nešto dobro za sebe i druge i zavolontirate se u manifestaciji Hrvatska volontira!

I ovogodišnjom manifestacijom želi se povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključu svi pripadnici društva.

Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ želi se naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Budi primjer! Budi pokretač!

Nitko drugi to ne može osim nas, jer svi smo mi zajednica. Imamo najbolji alat za pozitivne promjene - „VOLONTIRANJE“.