Hodaj na Marjanu za zdravlje!

Hodaj na Marjanu za zdravlje!

Cilj akcije Hodanjem do zdravlja je upoznavanje građana s pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja  na sjevernim će se marjanskim vratima od 12 do 14 h u subotu, 5. listopada, održati javnozdravstvena akcija Hodanjem do zdravlja

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje. Kroz ovu aktivnost se potiču svi građani, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Akciju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u suradnji s mrežom županijskih zavoda će voditi prof. Sretan Bandalović, kineziolog i voditelj segmenta Hodanjem do zdravlja projekta Živjeti zdravo koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja u prvome vikednu listopada je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine., a od 2014. aktivnosti su proširene na čitavi mjesec listopad.

Info zona Facebook