Hajduk na okruglom stolu

02_10_2013 / 11:02h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Rene
Hajduk na okruglom stolu

Dvorana splitske Sveučilišne knjižnice u utorak je navečer bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a kako i ne bi bila kad se razgovaralo o budućnosti Hajduka. U albumu smo zabilježili i tko se sve odazvao pozivu na okrugli stol.

Dvorana splitske Sveučilišne knjižnice u utorak je navečer bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a kako i ne bi bila kad se razgovaralo o budućnosti Hajduka. Pod tim su nazivom, naime, udruge Klub mladih Split i Split misli organizirale javnu tribinu kojoj je uz veliki broj navijača nazočila i nekolicina vijećnika – piše slobodnadalmacija.hr.

Ramljak: Ovakav način poslovanja održiv je i u budućnosti

Branka Ramljak u uvodu je razjasnila da ukupan gubitak Hajduka (naslijeđeni i u međuvremenu nastali), ovoga trenutka iznosi nešto više od 127 milijuna kuna, a da ukupne obveze zaključno s 1. rujna 2013. iznose 85,7 milijuna kuna. Tih 85,7 milijuna obuhvaća i kredite u ukupnom iznosu od 32,5 milijuna kuna, za koje je jamstvo dao Grad Split. Istog datuma potraživanja Hajduka iznose 25,6 milijuna kuna. - Trendovi za 2013. će pokazati da je ovakav način poslovanja održiv i u budućnosti - kazala je Ramljak i pobrala veliki pljesak odobravanja.

Pljeskom navijača pozdravljene su i riječi novinara 24 sata Tome Gabelića da se obiteljsko blago ne rasprodaje ako nije velika sila, misleći, naravno, na Hajduk. - Ako do toga dođe, onda ćemo i razgovarati - poručio je Gabelić odgovarajući na pitanje je li za prodaju ili je protiv prodaje Hajduka. Alen Orlić iz Jutarnjeg lista ocijenio je da klub može biti uspješan ako ima dobrog vlasnika, sposobnu upravu i privržene navijače. - U ovoj priči jedino su navijači do kraja iskreni, a svi drugi imaju neku svoju kalkulaciju - ustvrdio je Orlić.

Smolčić: Prodaja je jedini put za ostvarenje velikih rezultata

- Volio bih da se definira što želimo od Hajduka, a onda ćemo vidjeti koji je sustav najbolji da se to i provede - kazao je urednik Dalmacija Newsa Mate Prlić. Pero Smolčić iz sportske rubrike Slobodne Dalmacije naglasio je da prodaju drži jedinim putem za ostvarenje rezultata Hajduka na razini kakvu je dosezao u prošlosti, jednostavno zato što gospodarstvo u Dalmaciji nema snage financijski pratiti ambicioznije potrebe kluba.