GRR Fest: Otporom do promjene

02_04_2015 / 12:24h  |  Autor: KMaja  |  Foto: GRR Fest/Facebook
GRR Fest: Otporom do promjene

Usprkos mnogim preprekama, organizatori kninskog GRR Festivala idu dalje te dovode niz kvalitetnih bendova. - Radimo nešto što traje, i trajat će - rekla je Marina Pranjić, suorganizatorica Festivala.

Grr obično označava stres, frustraciju, ljutnju – emocije s kojima su se godinama susretali organizatori kninskog Guerilla Rock n' Roll Festivala (GRR). No usprkos mnogim preprekama oni nezaustavljivo idu dalje te u Knin dovode niz kvalitetnih bendova čiji će zvukovi protresti razrovani i uspavani grad. Jedna je od ključnih figura GRR Festivala svakako Jug Ramljak, vlasnik kultnog kafića A3 u kojem se festival održava, a o ovogodišnjem festivalu i preprekama s kojima se susreću ovi kninski muzički entuzijasti razgovarali smo s Marinom Pranjić, suorganizatoricom.

>> Kninska oaza alternative

Pankerska sloga pokrpat će sve, pa i rupe na cesti

Ovogodišnji GRR Festival održava se 3. i 4. travnja - prije Uskrsa jer tada, zbog praznika, ima naviše mladih u gradu. – Ova godina ne da je teška, nego je teška drama... Grad nam je pun ovaca i razrovanih cesta... Makadam čisti. Al' ima još te anarhije, ne da se i moći će da se vidi i čuje na GRR festu ove godine – odlučna je Marina.

Svi problemi s kojima se susreću u organizaciji, smatra Marina, nisu ništa prema nagradi koju donosi realizacija festivala. – Kad pogledamo iza sebe i vidimo da otpor mijenja grad... Radimo nešto što traje, i trajat će. Postoje ljudi, i postoji glupost. Mi se držimo one Tustine da je „glupost neuništiva“ ali ne damo se – kaže ona.

O broju posjetitelja ne razmišlja, niti se time opterećuje. – Tko dođe, bit će dio nečega iskrenog... A tko ne dođe, kako kažu, "koga nema, bez njega se i može"! I pazite na ceste jer su nam ceste rupa na rupi! Al' ako ne vlast, onda će to naša pankerska sloga da pokrpa!

- Svi mi volimo to što radimo i živimo to što radimo - zaključuje Marina.

Dva dana kvalitetne muzike

Ovogodišnji GRR festival kreće u petak, 3. travnja sa početkom u 21.30 kada će nastupati Officer Down i Krešo i Kisele kiše, dok će u subotu svirati Harp Explosion i Mašinko. Upad je 30 kn. Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.