Green Trek Mljet

07_09_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: otoci.eu
Green Trek Mljet

Udruga Uliks i Pokret otoka organiziraju Green Trek utrke koje se održavaju na Mljetu 16. rujna. Prijavi se na jednu od tri utrke, upoznaj Mljet i osvoji nagrade.

Mljet je osmi po veličini otok u Hrvatskoj, jedan od najvećih južnodalmatinskih otoka te ujedno najjužniji i najistočniji od većih hrvatskih otoka. Otok šarolikog životinjskog svijeta i izvornih šuma alepskog bora, bora pinije i hrasta crnike. Smatra se najpošumljenijim i najzelenijim hrvatskim otokom, čiji je zapadni dio zaštićen kao prvi jadranski nacionalni park, a istočni dio kao rezervat prirodnih rijetkosti.

Upoznati otok u jednom sam danu pješačenjem predivnom prirodom Mljeta, ostavlja Vas bez daha od ljepote, a dodatno utječe na dobar osjećaj koji kombinacija šetnje, brzog hodanja i trčanja kroz prirodu budi.

Martina i Damjan brzo će vas zaraziti svojim pozitivnim stavovima prema životu. Na Mljetu žive posljednjih nekoliko godina i vode udrugu za mlade Uliks. Iza sebe imaju niz uspješno provedenih projekata, a ove su se godine entuzijastično uhvatili organizacije treking utrke pod nazivom Green Trekk Mljet kojim osim upoznavanja s otokom zapravo pokazuju jedan od brojnih načina produženja sezone sportskim turizmom i druženjem u prirodi kojima naši otoci obiluju.

Treking je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama: hodanje, planinarenje ili trčanje po najrazličitijim prirodnim terenima i vegetacijskim sustavima – planinama, brdima, otocima ili ravnicama, po označenim ili neoznačenim stazama, bez pomoći motoriziranih ili drugih sredstava kretanja – osim vlastitih nogu, uz pomoć zemljovida, kompasa, GPS-a, propisane obavezne osobne opreme i zaliha hrane i vode. Treking utrke mogu biti različitih dužina, od 10km pa do čak 100 milja te su namijenjene svim profilima: od turista, rekreativaca i ljubitelja prirode do vrhunskih sportaša.

Prijave traju do 15. rujna 2017., a mogu se napraviti na stotinka.hr stranici. Startina iznosi 60 kn za najkraću utrku i 120 kn za druge dvije – u sklopu 1. Green trekk Mljet održat će se utrke:

1. Ogiran (5 km)
2. Kalipso (10-12 km)
3. Odisej (20-22 km)

Start utrke: 16. rujna 2017. u 9.30h / Mjesto starta i cilja: Pomena (hotel Odisej)

Program:
08.00-9.00 Registracija i dodjela startnih brojeva i paketa
9.30 Start svih utrka
13.00 Ručak za natjecatelje
14.00 Proglašenje pobjednika

Uplate:
Na račun Udruge mladih Uliks otok Mljet, IBAN: HR2624840081102646896

Pod opis plaćanja upišite: Ime i prezime, OIB za koga se uplaćuje

Napomena: nema poziva na broj,u model upisati “00” ili “99”

Ukoliko se uplaćuje za više osoba, treba sve staviti na jednu uplatu sa upisanim imenima

Startnina uključuje (startni paket):

  • majicu
  • natjecateljski karton
  • okrijepe za vrijeme utrke
  • ručak nakon utrke
  • organizaciju utrke

Nagrade:
3 prvoplasirana iz svake kategorije dobivaju medalje i poklon sponzora

Pravila:
  • svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost
  • maloljetne osobe mogu nastupati uz pisano odobrenje roditelja/staratelja
  • natjecatelji su suglasni da organizator može koristiti filmski i fotografski materijal snimljen za vrijeme utrke
  • organizator osigurava pomoć medicinskog tima i HGSS-a u slučaju nezgode
  • natjecatelj je dužan imati svu obaveznu opremu propisanu niže

Obavezna oprema: karta utrke, natjecateljski karton (osigurava organizator), mobitel s punom baterijom i brojem navedenim u prijavi, osobna i zdravstvena iskaznica, minimalno 0,5 l tekućine.

Kontakt organizatora:
Kontakt organizatora: 098 1609 621(Damjan)
Email: [email protected]
Facebook- Udruga mladih Uliks otok Mljet

Upute o dolasku na Mljet:

Smještaj:

Organizator nastoji osigurati povoljnije uvjete smještaja na Mljetu za natjecatelje i njihovu pratnju. Molimo zainteresirane da se jave na e-mail [email protected] ili broj telefona 091 533 8062 (Martina Aljinović).