Graffiti i srdele na gradele

27_07_2014 / 10:54h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Graffiti na gradele
Graffiti i srdele na gradele

Na 3. Graffitima na gradele crtat će se i po zidu napuštenog i ruševnog hotela Bijela kuća da bi se ukazalo na potencijal napuštene infrastrukture, koja ima i predispozicije za stvaranje sadržaja za rad s mladima i nezavisnu kulturu.

Graffiti na Gradele festival je urbane kulture i mladih koji će se ovoga ljeta, od 30. do 31.7., po treći put održati u Bolu na Braču.

Festival je fokusiran na iscrtavanje grafita, za koje su ove godine predviđena dva zida. Uz standardnu lokaciju Fabrika i 25-metarski zid, iscrtavat će se i zid u sklopu napuštenog i ruševnog hotela Bijela kuća. Na potonjoj lokaciji bit će organiziran i glazbeni program, a sve kako bi se ukazalo na potencijal napuštene infrastrukture koja se nalazi usred Bola, a koja uz turističke svakako ima i predispozicije za organiziranje sadržaja za rad s mladima i nezavisnu kulturu.

Crtači i crtačice koji će sudjelovati na festivalu dobro su poznati zagrebački, splitski, ljubljanski i sarajevski umjetnici/ice koji će, osim oslikavanja zidova na dvije lokacije napraviti i radionicu crtanja grafita za one najmlađe.
Za glazbeni program zaduženi su Kandžija i Toxara, Krešo i Žuvi i mladi reperi iz Zagreba - High5, kao i brojni DJ-evi: DJ Vrh, Vuk Oreb, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv i DJ Slija.
Uz navedeni program posjetitelje očekuju i domaće srdele na gradele.

Ulaz na sve dijelove programa je besplatan, a više informacija može se pronaći na Facebooku.