Gospodin Stihović u OŠ Ostrog

07_07_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kaštelansko kazalište
Gospodin Stihović u OŠ Ostrog

U Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću održat će se predstava Gospodin Stihović u ponedjeljak, 10. srpnja, s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

U Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću održat će se predstava Gospodin Stihović u ponedjeljak, 10. srpnja, s početkom u 19 sati.

Kaštelanska autorica Maja Alfirević u travnju 2016. objavila je igrokaz u stihu koji je 5. studenog 2016. ugledao svjetlo dana na pozornici Glazbeno – scenske udruge Teatar, u izvedbi glumaca Kaštelanskog kazališta koju je režirala mlada glumica GKL-a Justina Vojaković Fingler.

Igrokaz je namijenjen djeci, ali će svakako u njemu uživati i odrasli.

Na prvi pogled, radnja je jednostavna; pjesnik koji u trenu ostaje bez inspiracije gubi papirić koji je odnio vjetar, a na kom su napisana dva stiha. Papirić kreće na svojevrsno putovanje i prelazi iz ruke u ruku da bi se na kraju vratio samom pjesniku. Na svom putovanju je susreo puno različitih ljudi i djece, a svima koji su ga imali u ruci, promijenio je život. Ni sami nisu bili svjesni kako i zašto. Sve probleme koje likovi imaju su životni tako da se i odrasli i djeca mogu prepoznati u njima. Igrokaz je lako pamtljiv jer je izveden u stihovima, a u sebi krije poruku o životu, vrijednostima, moralu, ali i vraća moć u pisanu riječ.

Napravljen je prema slikovnici Maje Alfirević. Dramatizaciju teksta napravila je Justina Vojaković-Fingler, za glazbu je zadužen Mario Čuljak, za kostimografiju Dinka Ćorkalo, za scenografiju Pinija Duvnjak, a za svjetlo Igor Gulam. U predstavi igraju Ivona Čuljak, Tajana Rožić, Marin Jelenčić, Sandra Karuza i Jurica Škalabrin.

Gospodin Stihović je dobio priliku biti dijelom Kaštelanskog kulturnog ljeta te se nada upoznati sve one koji ga dosad nisu imali prilike vidjeti i poslušati.

Od svih lokacija, kao dio programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, dobio je priliku zaigrati na najljepšem mjestu, školi i to ne bilo kojoj već onoj, davno poznatoj po botaničkom vrtu.

Ulaz je besplatan!

Više informacija na Facebook stranici događaja.