Glembajevi u GKM-u

25_06_2015 / 15:54h  |  Autor: Ada Reić  |  Foto: GKM Split
Glembajevi u GKM-u

Krležino značajno i komplicirano djelo Gospoda Glembajevi u utjelovit će, u subotu 27. lipnja u 20 h, Amaterska skupina u Gradskom kazalištu mladih Split.

Amaterska skupina Gradskog kazališta mladih ulazi u posljednje pripreme za najzahtjevniju i najozbiljniju ulogu i ništa im ne staje ne put; od promjene glumaca u zadnji tren do velikih pokleknuća i osobnih izazova.

Krležino značajno i komplicirano djelo Gospoda Glembajevi u utjelovit će, u subotu 27. lipnja u 20 h, sedam amaterskih glumaca, s više i manje godina, s više i manje glumačkog iskustva, koji su se intimno povezali sa svojim likovima nakon što su inspiraciju za potpuno uživljavanje u izmišljene Krležine likove tražili posvuda. Ova će predstava u njihovim sjećanjima ostati dugo jer je bilo potrebno puno truda i odricanja ali sada kada su pripreme pri kraju, već su ponosni na izazov koji su savladali.

Na probama im je, kako kažu, bilo ludilo a evo kako oni, pomoću igre asocijacije, odgovaraju na pitanje zašto bi svi morali doći u subotu u 20 sati na Prokurative pogledati Gospodu Glembajeve : - Zabava, pjesništvo, ljubav, društvo, iskustvo, igra, kazalište.