Glazbena priča u Crikvinama

19_07_2015 / 14:50h  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Katarina Vušković
Glazbena priča u Crikvinama

Priče iz zaboravljenog grada stigle su 18. srpnja u Meštrovićeve Crikvine zajedno sa sedam Mostaraca okupljenih u Mostar Sevdah Reunion. Snažnim pljeskom popraćene su sve izvedbe.

Priče iz zaboravljenog grada stigle su 18. srpnja u Meštrovićeve Crikvine zajedno sa sedam Mostaraca okupljenih u Mostar Sevdah Reunion. Naime, koncertom u sklopu 61. Splitskog ljeta, ova je sedmorka predstavila novi album bajkovitog imena i osvojila srca splitske publike.

Snažnim pljeskom popraćene su sve izvedbe koje su ponudile osvježavajuću mješavinu klasične čežnje sevdaha s nešto dinamičnijim elementima jazza, bluesa, countrya i soula. Nisu izostale ni poznatije pjesme poput Čudna jada od Mostara grada, Lijepi li su mostarski dućani i Laku noć. Posebno je dojmljiva bila njihova izvedba sevdalinke Što te nema, posvećena bosanskohercegovačkom pjesniku Aleksi Šantiću, koja je već osvojila međunarodnu publiku.

Iako je dosta posjetitelja kasnilo i po pola sata, potvrdivši (ne)popularan stereotip o Dalmatincima, šušur koji su prouzrokovali ipak nije pokvario sveukupno pozitivno raspoloženje publike koja je uživala od prve do posljednje minute. Ovim nastupom Mostarci su svakako potvrdili status koji već 16 godina drže na svjetskoj glazbenoj sceni.

Za kraj, izdvojila bih fragment jednog komentara koji se na YouTubeu nalazi ispod pjesme Što te nema. Vjerujem da dosta dobro sažima utisak koji zvuk Mostar Sevdah Reuniona ostavlja na slušatelje: Prijatelji, braćo, drugari, zemljaci, genijalci, sjajni umjetnici, u tišini se klanjam vašem istančanom daru za genijalno otpjevanu i odsviranu pjesmu.

Tko zna, možda privuče i neke nove poklonike.