Galerija umjetnina spaja studente

10_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: galum.hr / Press
Galerija umjetnina spaja studente

Galerija umjetnina u Splitu raspisuje natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4 koji će povezati buduće umjetnike / umjetnice i buduće povjesničare /povjesničarke umjetnosti iz cijele Hrvatske. Rok za prijavu je 11. lipnja.

Galerija umjetnina u Splitu raspisuje natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4. 0 izdanje izložbe A4 održat će se u malom izložbenom prostoru Galerije umjetnina u studenom 2017. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta. Prijavu zajedno podnose student / studentica navedenih umjetničkih akademija u suradnji sa studentom / studenticom povijesti umjetnosti.

Prijava obvezno uključuje:
1. Pisani prijedlog maksimalne dužine 250 riječi
2. Maksimalno 4 fotografije predloženih radova (u slučaju elektronske prijave maksimalna veličina svake fotografije je 500 KB)
3. Potvrdu o studiranju obaju sudionika
4. Ime profesora / mentora oba studenta

A4 povezuje studente diplomskog studija navedenih institucija u svrhu organiziranja izložbe koja će povezati buduće umjetnike / umjetnice i buduće povjesničare /povjesničarke umjetnosti iz cijele Hrvatske.

Odluku o dobitnicima natječaja donijet će peteročlani žiri sastavljen od 4 sudionika programa Fast Forward i 1 predstavnika Galerije umjetnina.

0 izdanje bit će skupna izložba koja će predstaviti po jedan par povezan sa svakom od navedenih umjetničkih akademija.To će biti prilika da sudionici predstave rad svojih institucija te da zajedno definiraju nastavak natječaja u razdoblju 2018. – 2022. godina.

Galerija umjetnina ne snosi produkcijske troškove umjetničkih radova, niti njihove opreme, ali snosi prihvatljive troškove transporta, putne troškove i dnevnice te organizira smještaj sudionika.

Prijave se mogu poslati na adresu Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15, 21000 Split, ili na [email protected]

Rok za prijavu: 11. lipnja 2017.

Više informacija ovdje.