Galerija umjetnina spaja studente

21_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Galerija umjetnina / Facebook
Galerija umjetnina spaja studente

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 1 izdanju programa A4. Prijaviti se mogu studenti/ce diplomskih studija umjetničkih akademija u suradnji sa studentima/ studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta. Rok za prijavu je 24. lipnja, a razmatrat će se prijave poslane zaključno s tim datumom.

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 1 izdanju programa A4.

Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta.

Prijavu zajedno podnose student / studentica navedenih umjetničkih akademija u suradnji sa studentom / studenticom povijesti umjetnosti.

Prijava obvezno uključuje:
• Pisani prijedlog maksimalne dužine 250 riječi
• Maksimalno 4 fotografije predloženih radova (u slučaju elektronske prijave maksimalna veličina svake fotografije je 500 KB)
• Potvrdu o studiranju obaju sudionika
• Ime profesora / mentora oba studenta

A4 povezuje studente diplomskog studija navedenih institucija u svrhu organiziranja izložbe koja će povezati buduće umjetnike / umjetnice i buduće povjesničare /povjesničarke umjetnosti iz cijele Hrvatske.

Odluku o dobitnicima natječaja donijet će peteročlani žiri sastavljen od 4 sudionika programa Fast Forward: Silva Abramović, Anita Miloš, Luka Radica, Darko Škrobonja; i 1 predstavnika Galerije umjetnina.

1 izdanje izložbe A4 održat će se u malom izložbenom prostoru Galerije umjetnina u studenom 2018. godine i bit će samostalna izložba.

Galerija umjetnina ne snosi produkcijske troškove umjetničkih radova, niti njihove opreme, ali snosi prihvatljive troškove transporta, putne troškove i dnevnice te organizira smještaj sudionika.

Prijave slati na Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15, 21000 Split, ili na [email protected].

Natječaj se zatvara u nedjelju 24. lipnja 2018. godine, a razmatrat će se prijave poslane zaključno s tim datumom.