Furba

20_01_2007
Furba

Evo nove blog preporuke za zimske proljetne dane... Furba je naš Splićanin, student, opčinjen likom Miljenka Smoje, pjevuši stihove Tome Bebića i infišan je u Split. "Iljadu i sedansto godina smo gradili ovo misto, jer smo tili lipo i ugodno živit, svak je od nas nešto zajeba, ali oprostit ćete nan kad vidite..."

Furba je naš Splićanin, student, opčinjen je likom Miljenka Smoje, pjevuši stihove Tome Bebića i infišan je u Split.

Piše o svakodnevnim događajima iz svog života:
Studentski dani prolaze, a nadan se da s njima prolaze i neke dosadne i škure ure. Danas san se predozira kofeinon. Ili to, ili mi je konobar stavija štagod u kafu, pa mi se čini da ću posli ove četvrte poletit. Ćutin da mi tilo čini škerce, žile pulsiraju u templima, a ruke drću. Još nije prošlo jedanaest uri. Tija san ubit oko, a sad ne mogu zaspat ni da oću, pa se malo informiran. Evo šta kaže informacija: "prekomjerna konzumacija (kafe) može uzrokovati povišenje krvnog tlaka, 'lupanje srca', nesanicu, anksioznost, te drhtanje ruku." Sad mi je lakše. Već san se pripa da je štagod ozbiljnije. A možda san se pripa zato šta je anksioznost u stvari neodređena vrsta straja.



Ali piše i o aktualnim splitskim događanjima:
Guštan pratit ovu sapunicu oko Rive. Baš se pitan šta sada rade na nebesima - Dioklecijan, Marmont, Bajamonti, Vicko Mihaljević i ini. Sigurno sidu u nekoj nebeskoj konobi, uživaju u božanskin delicijama i pićencima, guštaju boga svoga i zajebavaju se na račun ovoga ludoga grada. U jednon kantunu konobe sidi i Smoje koji sve to uredno notira, kraj njega je Šanto Radovniković, a do nogu in leži Šarko kojeg se živo jebe za infrastrukturu ovozemaljskog Splita. Uz partiju briškule i trešete razglaba se o izgledu grada, prepričavaju se razne batude, svak svakoga štucigaje, al u jednome se svi slažu: "Iljadu i sedansto godina smo gradili ovo misto, jer smo tili lipo i ugodno živit, svak je od nas nešto zajeba, ali oprostit ćete nan kad vidite ruvinani Žnjan, olimpijsku 'Maju', Marmontovu sa dviiljade i šestosedandesetdevet svićica, oprostit ćete nan kad vidite puste crkve koje se grade još od vrimena Kralja Franje Destruktivnog, a nikako da se sagrade i pituraju, oprostit ćete nan kad vidite Visoku bez kanalizacije i Sirobuju bez građevinske dozvole i ostalu nadogradnju koja se diže na svoju ruku i bez dozvole..."

Da puno ne duljim, ako želite kvalitetno štivo svakako posjetite Furbin blog, furba.blog.hr.

napisala: tvojnetko