Frane Mihalj u podcastu U Zoni

08_01_2023  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Frane Mihalj u podcastu U Zoni

Glazbenik Frane Mihalj gostovao je u 47. epizodi podcasta "U Zoni". S Tomislavom Primorcem govorio je o glazbenoj sceni u Splitu i budućnosti ST-art festivala autorske glazbe.

Glazbenik Frane Mihalj gostovao je u 47. epizodi podcasta "U Zoni". Ovaj trubač splitskog benda Justin’s Johnson, s Tomislavom Primorcem govorio je o glazbenoj sceni u Splitu i budućnosti ST-art festivala autorske glazbe. Prisjetio se i osnivanja Radio Kampusa te otkrio svoj pivarski hobi.

U prvom dijelu razgovora Frane je objasnio kako ga je glazbeni angažman doveo do ideje za pokretanje studentskog radija. Prisjećajući se početaka Radio Kampusa istaknuo je da takvi projekti pomažu da Split postane još atraktivniji studentima.

- Ne znam kad si u Splitu imao ovoliko bendova,  zaključio je Frane, demantirajući Tomislava da se letargija uvukla i u splitsku glazbenu scenu. Ipak, složio se da nikad nije bilo manje prostora za sviranje. U tom kontekstu pohvalio je novi smjer kluba Kocka te u nekoliko navrata naglasio važnost prostora poput nekadašnjeg Cirkusa.

Govoreći o organiziranju ST-art festivala, kojem je cilj afirmirati autorski rad bendova, otkrio je planove o nacionalnom festivalu. Istaknuo je i da je ST-art ostao jedini takav festival autorske glazbe u regiji. Neizbježno je bilo i pitanje može li se spasiti Splitski festival.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.