Fotografiraj i izlaži

20_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Snježana Zdunić
Fotografiraj i izlaži

Likovna manifestacija III. Biennale hrvatske mlade fotografije otvara Natječaj za sve fotografe starije od 18, a mlađe od 30 godina starosti. Cilj je Natječaja afirmacija mladih hrvatskih fotografa te promicanje fotografije a rok za prijavu je 15. rujna.

Likovna manifestacija III. Biennale hrvatske mlade fotografije otvara Natječaj za sve fotografe starije od 18, a mlađe od 30 godina starosti.

Biennale provode studenti Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, koji ove godine u suradnji s Muzejom antičkog stakla i Galerijom umjetnina Narodnog muzeja Zadar organiziraju fotografsku izložbu s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, profesionalaca i amatera, te željom za promicanjem kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti.

Sva su pravila unaprijed određena Pravilnikom o tijeku i održavanju manifestacije, koji je dostupan na službenoj stranici, a fotografije se šalju na e-mail adresu [email protected]Dva stručna žirija izabrat će najbolje od pristiglih fotografija. Prvi, tročlani žiri izvršit će predselekciju radova pristiglih putem elektroničke pošte, dok će drugi, peteročlani žiri izabrati najbolje od preostalih izrađenih radova koji će biti izloženi u prostorijama Muzeja antičkog stakla Zadar u razdoblju od 10. - 24. studenog 2016.

Trećem se izdanju Biennala hrvatske mlade fotografije, kao članica peteročlanog stručnog žirija, pridružila i jedna od najuspješnijih hrvatskih fotografkinja – Mare Milin. Kao rođena Zadranka, Mare je neraskidivo vezana uz zadarsku fotografsku tradiciju, te je i sama dobitnica glavne nagrade Salona fotografije mladih u Zadru 2000. godine.

Rok za prijavu: 15. rujna 2016.

Biennale prati i na Facebooku.