Fotografijom do Berlina

05_10_2015 / 12:16h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Hrvatsko-njemačko društvo / Press
Fotografijom do Berlina

Hrvatsko-njemačko druptvo Split otvara izložbu Put do njemačkog ujedinjenja a svi koji posjete izložbu i donesu dvije fotografije s temom "sretna lica" imaju priliku osvojiti tečaj njemačkog jezika u Berlinu.

Hrvatsko-njemačko društvo Split povodom 25. obljetnice ponovnog ujedinjenja Njemačke poziva svoje članove i sve zainteresirane da posjete dvojezičnu izložbu Put do njemačkog ujedinjenja, postavljenu na 3. katu Prime Grad od 5. 10. do 15. 10. 2015. Svi zainteresirani koji posjete izložbu i donesu 2 fotografije na temu sretna lica, jednu starijeg i jednu novijeg datuma, sudjeluju u postavljanju izložbe #nostalgična i imaju priliku osvojiti dvotjedni intenzivni tečaj njemačkog jezika (40 sati nastave) DID Deutsch Instituta Berlin.

Prva tri dana trajanja izložbe (5. - 7. 10.) u vremenu pd 18.30 - 20.30 h održat će se, na istom mjestu, predavanja na temu povijesti, arhitekture i berlinske street art scene te mala logička radionica. Primat će se prijave za storyboard/strip radionicu koju vodi akademski slikar i strip autor Ivan Svaguša i za radionicu fizičkog teatra koju vodi mimičar/glumac i kazališni pedagog Alen Čelić.

Program obljetnice: predavanja, radionice...

5. listopada u 18.30 Hrvatsko-njemačko društvo Split predstavit će program izložbi i radionica za jesen 2015. u 19 h prof. Jadran Beganović održat će predavanje Poslijeratna Njemačka. u 19.45 Jelena Ivčević održat će predavanje Slobodna arhitektura podijeljenog grada.

U utorak, 6. listopada, program počinje također u 18.30, kad će Jasmina Šarić i Jadran Beganović održati malu logičku radionicu pod imenom Univerzalni jezik. U 19. 30 Dana Prpa, Danira Boban i Goran Pažin predstavljaju berlinski street art. U 20 h Ivan Svaguša predstavit će uvod u storyboard/strip radionicu.

7. će listopada program početi u 18.30, predavanjem Antonije Ordulj o mogućnostima zapošljavanja u Njemačkoj a u 19.30 predstavit će se brzi tečajevi njemačkog jezika.