Foto natječaj o Marjanu

06_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Fotoklub Split / Press
Foto natječaj o Marjanu

Organiziran je natječaj za izložbu pod nazivom Marjan – simbol i inspiracija. Pravo sudjelovanja imaju fotografije snimljene na području park-šume Marjan u 2017. godini.

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan i Fotoklub Split organiziraju natječajnu izložbu fotografija pod nazivom Marjan – simbol i inspiracija. Cilj izložbe je predstaviti ljepote Marjana u punom sjaju i naglasiti potrebu očuvanja prirodne i kulturne baštine.

Među brojnim splitskim osobitostima, zasigurno se ističe opjevano brdo Marjan, bogato prirodnim ljepotama, vidilicama, kupalištima, spomenicima pojedinim umjetnicima, ali i sakralnim spomenicima kulture…

Budući da je Marjanska šuma primjer uspjelog pokušaja obnavljanja ogoljelog krša, 1964. godine Zavod za zaštitu prirode proglašava poluotok Marjan sa Sustjepanom posebnim zaštićenim objektom prirode, površine oko 307 ha. Prema Zakonu o zaštiti prirode, Marjan spada u kategoriju park-šume, s namjenom očuvanja prirodne ili sađene šume, odmor i rekreaciju.

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan u suradnji s Fotoklubom Split želi ukazati na problem očuvanja prirodne i kulturne baštine, kao i njihovu obnovu, posebno u vremenu svekolikog turističkog zamaha i ogromne posjećenosti grada koji diše pod Marjanom.

Na natječaju sa svojim radovima mogu sudjelovati svi građani koji se bave fotografijom, profesionalno ili amaterski.

Fotografije se šalju elektroničkom poštom na e-mail adresu: [email protected] i [email protected].

Fotografije trebaju biti u JPEG ili TIFF formatu, duže stranice 45 cm (300 dpi). Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice i naziv fotografije. Pojedinac može poslati najviše do 5 fotografija pojedinačno i jednu kolekciju/seriju do 4 fotografije.

Pravo sudjelovanja imaju fotografije snimljene na području park-šume Marjan u 2017. godini.

Fotografije se mogu poslati isključivo e-mailom i to putem servisa za slanje velikih datoteka (npr. Wetransfer, Dropbox ili Jumbo mail) i taj link umetnite u mail prilikom prijave.
Svaki autor suglasan je da njegove fotografije bez naknade mogu biti objavljivane u katalogu, na web stranicama, društvenim mrežama, te ostalim medijima i publikacijama u svrhu promocije ovog natječaja, park-šume Marjan i organizatora natječaja.

Žiri u sastavu Maja Prgomet, Feđa Klarić, Valentino Bilić Prcić, Ante Verzotti i Antonela Čmrlec, za nabolje ocijenjene fotografije će dodijeliti slijedeće nagrade:

1. nagrada u iznosu od 1500 kn
2. nagrada u iznosu od 1000 kn
3. nagrada u iznosu od 500 kn
1. nagrada za kolekciju u iznosu od 1500kn

Izložba najboljih fotografija (uz mogućnost organizacije pokretnih izložbi u narednim razdobljima, a u organizaciji Javne ustanove) otvorit će se u prvim minutama Nove godine u Galeriji fotografije Fotokluba Split, a tad će se i najuspješnijim sudionicima dodijeliti nagrade i priznanja.

Rok za prijavu: 1. prosinca.

Za sve informacije možete se javit na mail [email protected] (ili na broj telefona 099/484-2955) te na mail [email protected] (ili na broj telefona 021 347 597).