Foto natječaj Drugačiji svjetovi

31_08_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: photon.si
Foto natječaj Drugačiji svjetovi

Otvoren je natječaj Drugačiji svjetovi za fotografe do 35 godina starosti, s područja srednje i jugoistočne Europe, kao i zapadnog Balkana. Dobitnik prve nagrade osvaja 1000 eura za produkciju samostalne izložbe u Photon galeriji. Rok za prijavu je 15. rujna.

Galerija i centar za suvremenu fotografiju Photon poziva fotografe s područja srednje i jugoistočne Europe, kao i zapadnog Balkana, da se prijave na ovogodišnje izdanje njihovog natječaja Drugačiji svjetovi.

Na natječaj se mogu prijaviti svi fotografi do 35 godina starosti. Natječaj nije ograničen ni temom ni fotografskim medijem. Prihvaćeni su i srodni oblici fotografije poput fotokolaža i fotografskih instalacija.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac i poslati portfolio autora sa najviše dva završena projekta ili projekta u nastajanju. Svaki od projekata može sadržavati do 20 fotografija u PDF ili JPG formatu, čija rezolucija na dužoj strani mora iznositi bar 1800 piksela. Uz to je potrebno poslati opis projekata ne engleskom jeziku duljine do 1500 znakova, kratku biografiju kandidata te tehničke pojedinosti (format i dimenzije djela, optimalan način izlaganja na izložbi).

Dobitnik prve nagrade osvaja 1000 eura za produkciju samostalne izložbe u Photon galeriji. Izabrani kandidati će se predstaviti na zajedničkim izložbama u Photon galeriji i Centru za urbanu kulturu u Ljubljani.

Rok za prijavu: 15. rujna.

Više informacija ovdje.