Financiranje studentskih programa

26_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: szst.unist.hr
Financiranje studentskih programa

Raspisan je natječaj za financiranje studentskih programa Studentskog zbora Sveučilištu u Splitu za 2017. godinu. Rok za prijavu je 9. svibnja.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu raspisao je natječaj za financiranje studentskih programa Studentskog zbora Sveučilištu u Splitu za 2017. godinu.

Ukupan iznos sredstava raspisanog natječaja: 350.000,00 kn (slovima: tristo pedest tisuća kuna). Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studentski zborovi sastavnica, studentske udruge, skupine studenata i studenti pojedinci koje zadovoljavaju uvjete definirane ovim Natječajem. Studentski zbor sastavnice može biti korisnik sredstava natječaja, ako projekt koji kandidira nije već financiran iz proračuna sastavnice. Studentska udruga može biti korisnik financijskih sredstava natječaja Studentskog zbora ako djeluje pri Sveučilištu u Splitu, ako je upisana u registar udruga Sveučilišta, najkasnije do 01. listopada akademske godine u kojoj se raspisuje natječaj, ako najmanje 50% + 1 članova udruge čine studenti Sveučilišta te ako je registrirana i djeluje u skladu sa zakonima RH. Skupina studenata može biti korisnik financijskih sredstava Studentskog zbora ako djeluje pri Sveučilištu te ako najmanje 50% + 1 članova skupine čine studenti Sveučilišta. Student pojedinac može biti korisnik financijskih sredstava Studentskog zbora ako je upisao tekuću akademsku godinu na Sveučilištu u statusu redovnog studenta

Ovim natječajem financirati će se sljedeće kategorije programa:
1. kategorija: Radionice, predavanja i tribine
2. kategorija: Studentski mediji i kulturna događanja
3. kategorija: Znanstveno-istraživački rad
4. kategorija: Inovativno-tehnološki projekti
5. kategorija: Šport

Kriteriji po kojima će se vršiti evaluacija programa su broj sudionika/korisnika studentskog programa, interdisciplinarnost programa, dugoročnost studentskog programa, suradnja na studentskom programu, tradicija studentskog programa, uključivanje studenata sa smanjenim mogućnostima u programe, održivost studentskog programa, hodogram studentskog programa, način vidljivosti SZST tijekom trajanja programa, potpora drugih organizacija i pojedinaca studentskom programu, inovativnost studentskog programa i značaj programa za studente Sveučilišta u Splitu.

Povjerenstvo će izvršiti evaluaciju prijavljenih projekata sukladno Pravilniku o postupku provedbe natječaja za studentske programe Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Na natječaj se prijavljuje preko aplikacije na linku: natjecaji.unist.hr. Za korištenje aplikacije potrebno se registrirati. Istekom roka za prijavu nije moguće više ulaziti u aplikaciju. Obrazac je moguće uređivati beskonačno puta dok se ne klikne dugme „Predaj SZST-u“ čime se zaključava mogućnost daljnje prijave. Jedan račun može prijaviti više projekata.

Svi privitci učitavaju se putem aplikacije i moraju biti konvertirani (preko software za konverziju, ne ručno) u PDF format.

Obavijest o rezultatima ovog natječaja objaviti će se na web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijave. Na rezultate natječaja može se izjaviti žalba Povjerenstvu za provedbu natječaja u roku od 5 dana od objave istih na web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Konačni rezultati natječaja objaviti će se na web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu nakon donošenja odluke o raspodjeli financijskih sredstava koju donosi Senat Sveučilišta u Splitu.

Dokumentaciju možete preuzeti na linku.

Rok za prijavu: 9 .svibnja.

Više informacija ovdje.