Finale Social Impact Award

21_05_2015 / 12:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: SIA/Press
Finale Social Impact Award

Natjecanje za studente u području društvenog poduzetništva Social Impact Award ušlo je u završnu fazu odabirom finalnih 6 projekata, a od njih će 2 najbolja odabrati žiri i javnost.

Natjecanje za studente u području društvenog poduzetništva Social Impact Award ušlo je u završnu fazu odabirom finalnih projekata koji se natječu za jednu od dvije nagrade. Nakon dva selekcijska kruga odabrano je 6 najboljih projekata koji odgovaraju zadanim kriterijima, odnosno posjeduju društveno-poduzetničku komponentu i imaju inovativan pristup određenom društvenom problemu. Svi projekti koji su ušli u finalni krug imaju potencijal ostvariti pozitivan utjecaj na svoju zajednicu.

Finalisti natjecanja su projekti MyBeeLine (Alen Huskanović, Zoran Antolović, Suzana Rendulić, Ana Sakač), Pokaži i meni (Monika Bunić), ReShroom (Filip Petrović, Andrea Bukša), Smart Lumies (Martina Grgić, Filip Kovačić Popov, Fran Stanić), Street for me (Dario Munđar, Valentino Kušec, Kristina Ivošević, Rok Šafarić, Goran Petričević) i Veles (Jelena Zenko Milović, Sandra Krasnodenski, Matea Poldrugač, Tin Bedenko).

Finalne projekte ocjenjuje žiri, ali i zajednica putem online sustava glasovanja. Svi zainteresirani mogu pogledati predstavljanja projekata i glasati za svoje favorite putem službene internetske stranice do 27. svibnja. Projekt s najviše glasova osvaja nagradu zajednice. Pobjednici će biti proglašeni na dodjeli nagrada 28. svibnja 2015.g. u 18h u Impact Hubu Zagreb, Vlaška 70 E.

Financijska potpora, mentorstvo i coworking prostor

Social Impact Award najveći je europski edukacijski program za studente u području društvenog poduzetništva. Natjecanje se fokusira na poslovne ideje koje su u začecima te nudi edukativne radionice i networking evente studentima. Ove godine se održava u 10 europskih zemalja među kojima je i Hrvatska. Dva najbolja projekta će biti nagrađena s financijskom potporom od 2500  eura bruto, a pored toga osvajaju mentorsku podršku i neograničeno članstvo u coworking prostoru Impact Huba Zagreb te sudjeluju na međunarodnim konferencijama.