Filmski izazov

15_02_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: europeanfilmchallenge.eu
Filmski izazov

Otvoren je prvi krug natjecanja #EuropeanFilmChallenge za filmofile. Pogledaj 10 europskih filmova do 15. travnja i otputuj na filmski festival u Cannesu. Pobjedniku je osiguran put, smještaj i akreditacija za festival.

Otvoren je prvi krug natjecanja #EuropeanFilmChallenge za filmofile, a nagrada je put na filmski festival u Cannesu.

Sve što trebate napraviti kako bi sudjelovali u natjecanju je pogledati deset različitih europskih filmova do 15. travnja na različitim, legalnim, platformama. Pod europskim filmom misli se na filmove iz zemalja članica Europske unije, zemalja koje sudjeluju u Programu Media Kreativne Europe (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Moldavija, Makedonija, Srbija i Ukrajina) te Švicarske.

Za svaki film koji pogledate trebate kao dokaz uploadati fotografiju na kojoj se vidi kako ste i gdje gledali film. na natjecanju potrebno je imati Facebook profil i registrirati se na stranici www.europeanfilmchallenge.eu. Bodovanje za natjecatelje iz Hrvatske izgleda ovako: za svaki europski film koji pogledate dobijete 4 boda, za svaku različitu platformu na kojoj ste pogledali film (televizija, kino, filmski festival, DVD, Internet…) dobijete 3 boda te za svaki hrvatski film po 2 boda.

Nagrada u ovom krugu natjecanja je put na filmski festival u Cannesu. Pobjedniku/ci će biti plaćeni putni troškovi i smještaj te će dobiti akreditaciju za festival.

Više informacija o natjecanju ovdje.