Sinjski Festival znanosti

13_09_2014 / 11:45h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Rene, arhiv
Sinjski Festival znanosti

Ove su godine organizatori stavili naglasak na trenutno stanje i buduće izazove u znanosti i visokom obrazovanju u Hrvatskoj, znanosti kao temelju za razvoj novih otkrića na svjetskoj razini te inovacija i novih tehnologija, posebice u području robotike, biomedicine i biotehnologije, novih materijala i nanotehnologije.

U Sinju će se od 14. do 18. rujna održati peti po redu Festival znanosti. Ove su godine organizatori stavili naglasak na trenutno stanje i buduće izazove u znanosti i visokom obrazovanju u Hrvatskoj, znanosti kao temelju za razvoj novih otkrića na svjetskoj razini te inovacija i novih tehnologija, posebice u području robotike, biomedicine i biotehnologije, novih materijala i nanotehnologije, a kao posebnu teme su istaknuli bioetika te ulogu znanstvenika i intelektualaca u razvoju i prosperitetu hrvatskog društva.

Osim predavanja uglednih znanstvenika, program će obogatiti i studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba koji će održati radionice Fizika express, te Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru sa radionicama Čarolije kemije, kroz koje će demonstrirati zanimljive i poučne znanstvene pokuse. Radionice će se održavati u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Program festivala potražite na linku.