Festival putovanja u Šibeniku

18_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Croatian Travel Festival / Facebook
Festival putovanja u Šibeniku

Sedmo izdanje Croatian Travel Festivala održat će se od 24. do 27. svibnja u Šibeniku. I ove godine očekuje te bogat program.

Sedmo izdanje Croatian Travel Festivala održat će se od 24. do 27. svibnja u Šibeniku. Festival je sada već prerastao u tradicionalno godišnje okupljanje najpoznatijih putopisaca i putnika.

Program počinje u četvrtak, 24. svibnja, u klubu Azimut. Goran Subašić će publiku provesti kroz Srednji istok, dok će ih Valentina Beg povesti na putovanje u zemlju leda i vatre - Island. Za kraj prvog dana Vedran Buble dočarat će okupljenima Nikaragvu.

Drugi dan festivala druženje se seli na Trg Ivana Pavla II gdje će Damir Vujnovac publiku voditi na maraton u Saharu, a Ivan Rako i Saša Pjanić na najveći humanitarni reli na svijetu. Na festival po prvi put dolazi i hrvatski chef Mate Janković koji je pripremio pravu gastronomsku avanturu.

Nakon svečane dodjele Nagrade Dijana Klarić, koja se dodjeljuje u pet kategorija (Najbolji putopis, Najbolja fotografija, Najbolji film, Najbolji projekt i Putnik godine), zabava se seli u Azimut na koncert grupe Detour.

Treći dan festivala Maja Klarić i Goran Blažević predstavit će svoje 1100 kilometara dugo putovanje otokom Shikoku, Riana Petanjek će opisati zašto je ostala očarana Filipinima, a Jasen Boko će ispričati što je sve otkrio o Che Guevari putujući od Patagonije do Kube.

Nakon ovih "old school" putovanja, Dejan Nemčić će otkriti kako virtualno putovati svijetom uz pomoć Skypea, a isto tako se sprema posjetiti i svemir. Veliko finale trećeg dana u znaku je Himalaje i Vlaja - Vedran Mlikota pričat će o svojoj ekspediciji na vrh Mera, a Davor Rostuhar o ostvarenju svog Polarnog sna.

Ovogodišnji Croatian Travel Festival zatvorit će se pričama o volontiranju u Tanzaniji Jadranke Klisović, kako je Josip Polašek preživio mjesec dana u Peruu i što je sve Neno Jurjević prikupio u japankama kroz 10 godina putovanja. Jurica Galić ispričat će doživljaje o novoj južnoameričkoj avanturi, a Gordan Nuhanović o svojim putovanjima po zemljama bivšeg SSSR-a. Sam Festival zatvorit će Vedran Bađun s pričom iz jugoistočne Azije i Južne Amerike.

U slučaju kiše sva predavanja predviđena za trg Ivana Pavla II održat će se u klubu Azimut.

Cjelokupni program festivala nalazi se na www.hrvatskiklubputnika.com i na Facebook stranici događaja.