Sarajevska Cosa Nostra

04_11_2013 / 13:19h  |  Autor: I.Z.
Sarajevska Cosa Nostra

Festival bosanskog humora, koji je u grad pod Marjanom doveo najbolje komedije sarajevske kazališne scene, nastavlja se i u studenom. U subotu gostuje komedija Cosa Nostra...

Festival bosanskog humora, koji je u grad pod Marjanom doveo najbolje komedije sarajevske kazališne scene, nastavlja se i u studenom. Ogroman interes splitske publike i maksimalna popunjenost dvorane na dosadašnjim predstavama pokazatelji su ljubavi splitske publike prema sarajevskom humoru.

U subotu 9. studenog, s početkom u 20 sati, u Lori premijerno gostuje dugo očekivana komedija Cosa Nostra sarajevske Umjetničke grupe Satya. Predstava izaziva izvrsne reakcije sarajevske publike od premijere izvedene prije godinu dana do danas. Riječ je o duhovitoj priči o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Minka Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (Viza za budućnost, Lud, zbunjen, normalan, Nebo iznad krajolikaBelvedere) i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih koja privremeno mijenja Belmu Košutić. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Suradnica za dramaturgiju i režiju jest diplomirana redateljica Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnijih i najgledanijih komedija u BiH - Ja, mahalušaJa, mahalac.

Ulaznice po cijeni 60 kuna mogu se kupiti u Music shopu Koteks i u dvorani Lora od 14 do 20 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti na mobitel 095 8008 742. Porukom na našem fejsu pošaljite nam ime, prezime i razlog slanja pa možda dobijete i besplatnu ulaznicu ;)