Europska unija na vrhu Sljemena

25_03_2013 / 15:59h  |  Autor: Bruna Radelja, Ebony Lasić i Antonella Usić-Gotovac
Europska unija na vrhu Sljemena

Po četvero učenika srednjih umjetničkih škola od 23. do 28. ožujka na Sljemenu sudjeluje u projektu kojem je cilj informirati mlade o Europskoj uniji te izraditi teasere i plakate na tu temu.

Činjenica je da će u srpnju ove godine Hrvatska postati članicom Europske unije i da će se uz nadolazeće promjene otvoriti nove mogućnosti za mlade, no postavlja se pitanje koliko su mladi uopće upućeni u aktualna događanja. Da bi se na to pitanje dobio odgovor 21. ožujka je istovremeno u Zagrebu, Splitu i Osijeku održana Masovna diskusija. To je ujedno bila i priprema za projekt pod nazivom 28. zvjezdica kojeg provodi PRONI Centar iz Osijeka zajedno sa Udrugom Zamisli iz Zagreba i Info zonom iz Splita.

U projektu sudjeluju izabrane grupe od po četvero učenika srednjih umjetničkih škola iz spomenutih gradova. Pravnik Ante Martić i novinarka Zorica Branković preuzeli su uloge predavača i trenera te putem prezentacija, razgovora i rasprava uputili učenike u projekt kojem je cilj informiranje mladih o Europskoj uniji te izrada teasera i plakata na tu temu, a pod mentorstvom Kaće Svedružić. Radionica se održava u Domu Crvenog križa na Sljemenu od 23. do 28. ožujka, a njeni rezultati bit će vidljivi dva tjedna prije uključivanja Hrvatske u EU u obliku jumbo plakata, flyera, bilježnica i bookmarkera.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA INFO 2011.